Bebek 2 aylık bebek beslenme tablosu

2 aylık bebek beslenme tablosu

23.03.2018 - 14:46 | Son Güncellenme:

Bebeğiniz dünyaya geldi ve 1.ayı bitti, artık daha kolay geçecek günler sizi bekliyor. 2 aylık bebeklerin beslenme tablosu bu zamana kadar tecrübe ettiğiniz beslenme alışkanlığından farklı devam edecek. 2 aylık bebek beslenmesinde öncelikle bebeğinizin ne kadar süt içeceğine siz karar vermeyeceksiniz. 2aylık bebek beslenme tablosu hakkında detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

2 aylık bebek beslenme tablosu

2 aylık bebek beslenme tablosunda bebeğiniz size yardımcı olacak ve siz de bebeğinizin hareketlerini doğru okuduğunuz durumda beslenme konusundaki sorunlar ortadan kalkacaktır. 2 aylık beslenme tablosunda bebekler doyana kadar süt emmeye devam edeceği için bebeğinizin doyup doymadığı ya da ne kadar içmesi gerektiği konusunda endişe edeceğiniz bir durum söz konu olmayacaktır. 2 aylık bebek beslenmesi nasıl olur, 2 aylık bebek ne yer, 2 aylık bebek beslenme tablosu, 2 aylık bebek beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen annelere doktorlar tarafından edindiğimiz bilgileri yazımızda paylaşıyoruz.

2 aylık bebek beslenmesi

Bebekler 2 aylık olduğunda anne sütünü emme süresi kısalır ve anneler bu durumda bebeklerinin daha az süt emdiğini düşünerek endişe duyarlar. Aslında endişe edilecek bir durum söz konusu değildir, çünkü bebeğinizin çene kasları geliştiği için artık daha çabuk süt emiyorlar.

Doktorlar bebeğiniz için ilk 6 ay yalnızca anne sütü ile beslenmenin daha uygun olduğunu söylüyorlar. Çalışıyor ve bebeğinizi emziremiyorsanız bu gibi durumlar için mutlaka sütünüzü sağmış olmanız gerekir. Sütünüzü sağma işlemi uzun sürebilir ve canınızı sıkabilir ancak bebeğinizin sağlığı için bunu yapmanız gerekir. Zamanla daha kısa sürede sütünüzü sağmaya başlayacaksınız emin olun.

2 aylık bebek beslenme tablosunda anne sütü yeterli değil ise ek gıdaya geçilebilir. Ancak buna anne ya da çevresindeki kişiler karar veremez. Doktor kontrolünde, doktor söylemiyle ek gıdaya geçiş sağlanabilir.

Doğumdan hemen sonra ya da bir süre sonra sütün gelmemesi ya da emzirirken kullanılmaması gereken bazı ilaçların kullanımı gibi durumlarla karşılaşılabilir. Bu durumlarda bebeğine anne sütü vermek mümkün olmayabilir. Ancak anne sütü alamayan bebeğin beslenmesi gerektiği için formül mama ile beslenme sağlanması gerekir. Tüm bu süreç yine doktor kontrolünde olmalıdır ve formül mama kullanımı doktorunuzun ya da formül mama kabının üzerinde yazılanla birebir uygulanması önemlidir.

Anne sütü almayan 2 aylık bebek beslenmesinde bebeğe bir öğünde 90-150 ml olmak üzere günde 6-7 kez formül mama verilir. Ancak yine belirtmek isteriz ki azıcık bile olsa anneden süt geliyorsa formül mama öncesinde bebeğe anne sütü vermek gerekir.

2 aylık bebek beslenme tablosu

2aylık bebek beslenme tablosunda dikkat edilmesi gerekenler

• Doktorunuz bebeğinizin sağlığı için ek mamaya geçilmesi gerektiğini söylemediği sürece anne sütüne devam etmelisiniz.
• Anne sütü dışındaki herhangi bir besin için henüz çok erken… Bebeğinizin farklı tatlara alışması gerektiğini ya da yalnızca anne sütüyle doymadığını düşünmeyin. Onlar yetişkin insanlar gibi bir vücut sistemine henüz sahip değiller.
• Besin desteği için inek sütü vermeniz son derece yanlış olur ve bebeğiniz bu yüzden zarar görür. 1 yaşa kadar kesinlikle inek sütü vermemelisiniz.
• Annenin ilaç kullanması gereken durumlarda doktorun annenin bebek emzirdiğini mutlaka bilmesi gerekir. Bunun için doktorunuza emzirdiğinizi mutlaka söylemelisiniz. İlaç kullanmanızın zorunlu olması durumunda ise anne sütünüzü stok yapmalı ve bebeğinize onu vermelisiniz.
• Her öğünde iki göğsünüzden de emzirmeye dikkat etmelisiniz ancak bunu yaparken birindeki bitmeden diğerine geçmemelisiniz çünkü bebeği besleyen, tok tutan süt sondaki süttür.

Yazarlar