Editörün Seçtikleri 2. sınıf insan muamelesi gördüm

2. sınıf insan muamelesi gördüm

07.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

2. sınıf insan muamelesi gördüm

2. sınıf insan muamelesi gördüm

Olaylı Strasbourg gezisinden dönen Hande Ataizi, 'Kuaförde ingilizcemle alay ettiler ve paltomu çaldılar' dedi

EURİMAGES'in desteğiyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Türk Sinema Günleri'ne katılmak için Strasbourg'a giden ünlü oyuncu Hande Ataizi, kuaförde yaşadığı tatsız olay nedeniyle tüm programını iptal edip, önceki gün Türkiye'ye döndü.
Olayın abartıldığını belirten Ataizi, Milliyet'e şunları söyledi:
"Sinemacıların bir araya geldiği çok önemli bir etkinlik olduğu için hasta halimi önemsemeden, bu ortamda bulunmak için 38 derece ateşle Strasbourg'a gittim. Konsoloslukta davet verileceği söylendi. Bunun üzerine kuaförden randevu alarak oraya gittim. `Saçınızı ne için yaptıracaksınız?' diye sorduklarında sinema günleri için konsoloslukta verilecek davetten bahsettim. Bana orada 2. sınıf bir insan muamelesi yaptılar. İngilizce konuşmama, hareketlerime gülmeye başladılar. Başka müşterilerle ilgilendikleri için tam 3.5 saat sıranın bana gelmesini bekledim.
Zaten Türkiye'de üşüttüğüm için bir yandan ateş, diğer yandan randevu aldığım halde bekletildiğim için çok sinirlendim. Saçımı yarım, yamalak yaptırdım. Tam gideceğim sırada paltomu istediğimde `Paltonuzu yanlışlıkla biri almış galiba' dediler. Bunun üzerine daha da sinirlendim. Çünkü o palto annemin hediyesiydi. Bana çalınmış deseler yine anlardım.
Ama hem suçlu hem de güçlü havalarında ters tavırlar sergiledikleri için cam masanın üzerindeki kredi kartı makinesini masaya çarptım. Cam çatladı. Mantonun parasını istedim, bunun üzerine onlar benden kuaförlerine verdiğimi iddia ettikleri zararı karşılamamı istediler. Şok oldum. Hemen otele döndüm. `Beni bırakın gideyim dedim.' Çünkü kendimi çok kötü hissediyordum. Türkiye'ye nasıl geldiğimi hatırlamıyorum bile. Kuaförün sahibi değil, benim onları mahkemeye vermem gerekir, çünkü mağdur olan benim. İşin ilginç yanı koskoca Strasbourg'ta bir tane kuaför var. Zaten başka bir kuaför daha olsa hemen oraya giderdim."


Yazarlar