Stil 2013 Resort Koleksiyonlar vol.2

2013 Resort Koleksiyonlar vol.2

13.06.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Moda dünyasında yeni gelişmeler ve yeni koleksiyonlar hepimizi heyecanlandırmaya devam ediyor. Biz daha yazın tadını çıkarmaya başlamadan görücüye çıkan Resort 2013 koleksiyonlarının bir kısmının haberini yapmıştık. Bizim beğendiklerimizden birkaç koleksiyonu daha fikir sahibi olmanız için sizlerle paylaşıyoruz.

2013 Resort Koleksiyonlar vol.2

Erin Fetherston Resort 2013 koleksiyonunda parlak ve keskin renkli kumaşlar kullanıyor ve daha çok tek parçadan oluşan tasarımlarla karşımıza çıkıyor. “Resort koleksiyonlar, gardrobunuzdaki renk skalasını değiştirmek için büyük fırsat!” diyen Erin Fetherston’un gençlik heyecanından ilham aldığını, hatta tasarımları sunan modelin saç ve makyajına bakılırsa eski Gossip Girl karakterlerinden Taylor Momsen’ın canlandırdığı Jenny Humphrey hayranı olduğunu görebiliyoruz. 60’ların yeniden yaşandığı günümüz moda dünyasında Fetherston’un da bu akımdan etkilendiğini peplum modelleri ve dantel detayları sıklıkla kullanmasından anlıyoruz.

Haberin Devamı

2013 Resort Koleksiyonlar vol.2

BCBG Max Azria’nın baş tasarımcısı Lubov Azria’nın, Resort 2013 koleksiyonunda son dönemdeki trendler arasında olan şal desenini ve etnik desenleri sıklıkla kullanması Max Azria’nın bu dönemde çok tercih edileceği konusunda sinyaller veriyor. Genel olarak beyazın hakim olduğu koleksiyonda kimono tarzı uzun elbiselerin ceketlerle kombinlendiğini görüyoruz. Sarı ve mavi tonlarının, özellikle de turkuazın sık kullanıldığı rahat kısa elbiselerde ve işlemeli pantolonlarda Ortadoğu esintileri seziliyor. Aksesuar olarak rengarenk çantaların ve güneş gözlüklerinin kullanıldığı görünümlerden BCBG Max Azria kadınının tatile çıkma vaktinin geldiğini anlıyoruz.

2013 Resort Koleksiyonlar vol.2

60’ların ve 70’lerin modernize edilmiş uyarlamasıyla karşımıza çıkan Rachel Zoe’nin, Resort 2013 koleksiyonunda yazı müjdeleyen renkleri fazlasıyla kullandığını görüyoruz. Bu koleksiyonu tatilde olan veya tatildeymiş gibi hissetmek isteyen kadınlar için yaptığını söyleyen Zoe, koleksiyonunda gündüz ofiste giyilebilecek kombinlerden, gece üzerinize geçirip çıkabileceğiniz etek ve elbiselere kadar birçok parça sunuyor. Çiçek desenine sıklıkla yer verilen tasarımları, koleksiyonun sunumunda olduğu gibi renkli deri çantalar, büyük güneş gözlükleri ve Art-Deco ‘dan ilhamını almış takılarla kombinlemenizi tavsiye ediyoruz.

Haberin Devamı

2013 Resort Koleksiyonlar vol.2

Koleksiyonlarında genelde yaz renklerini çok sık kullanmayı tercih eden tasarımcılardan farklı olarak, Michael Kors Resort 2013 koleksiyonunda tercihini sadelikten yana kullanıyor. Parlak kumaşların ve altın renginin hakim olduğu koleksiyon “şık ama sade” sayılabilecek cinsten. Deri kumaşların ve dantel detayların da yer aldığı koleksiyonun asıl bizi ilgilendiren kısmı ise, Micheal Kors’un ilham kaynağının yakın zamanda ziyarete geldiği güzel şehrimiz İstanbul olması!

2013 Resort Koleksiyonlar vol.2

Resort 2013 koleksiyonunun fotoğraf çekimleri sırasında “Adeta San Diegolu köklerime geri döndüm” diyen Rebecca Minkoff, kafasındaki tasarımları hayata geçirirken kendini batı yakasının sörfçü “cool” çocuğu olarak hayal ettiğini ifade ediyor. Hayvan deseni baskılı t-shirtlerin ve pantolonların yanında bir de sanatçı arkadaşı David Cook’un el çizimi animasyonlarının basılı olduğu t-shirtleri de görücüye çıkarıyor. Koleksiyonunda genel olarak spor bir hava sezilen Minkoff’un kullandığı çanta ve ayakkabılara da bayıldık!

Haberin Devamı

2013 Resort Koleksiyonlar vol.2

Yazarlar