Dekorasyon 2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri!

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri!

08.02.2018 - 17:20 | Son Güncellenme:

Koca bir yılı daha devirdik ve yeni beklentilerle dolu yepyeni bir seneye merhaba diyoruz! 2018 umutlarla, yeni deneyimlerle, yeni güzelliklerle geliyor şüphesiz. Peki bu yıl evlerimize ne getirecek dersiniz?

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri

Tıpkı giyim modasında olduğu gibi, dekorasyonda da her yıl yeni trendlerle karşılaşıyoruz. 2018’e damgasını vuracak dekorasyon fikirlerini, renkleri, mobilya formlarını merak ediyor musunuz? O halde önden buyurun...

Doğaya özlem sürüyor

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri
(Michele Moncks / homify.com.tr)

Geçtiğimiz yıllarda giderek popülerleşen dekorasyon akımlarından biri de, şehrin kalabalık ve betonarme yapısından bunalmanın bir getirisi ile, doğaya duyulan özlemin yansıtıldığı tasarımlardı. Bu, 2018’de de hız kesmeden sürecek gibi görünüyor. Plastik gibi sağlıksız ve çevre dostu olmayan malzemeler yerine doğal ahşap, hasır gibi natürel malzemeler mobilya ve aksesuarlarda yer alacak.

Tropikal desenler ön planda

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri
(Karla Silva Designer / homify.com.tr)

Tabii bu doğa özlemi kendini desenlerde de gösteriyor. Yeşil tonları, çiçek ve yaprak motifleri, tropikal desenler özellikle duvar kağıdı ve tekstil ürünlerinde ön planda olacak. Flamingo desenli duvarları ve yatak örtülerini bu yıl da bol bol göreceğiz diyebiliriz.

El becerisi ürünleri

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri
(Yes We Knit / homify.com.tr)

Kendin-yap trendi tüm dünyada hızla yükselmeye devam ediyor. Hem tüketim çılgınlığını azaltan, hem insanlar üzerinde şehir stresinden uzaklaştıran iyileştirici bir etkiye sahip olan el işlerine yönlendiren, hem de evinizde gerçekten benzersiz bir şeylerin var olmasına olanak veren kendin-yap ürünleri aksesuar ihtiyacının tamamını karşılamaya hazırlanıyor. Seramik tabaklar, el örgüsü battaniyeler, puflar, keçeden aksesuarlar, bez bebekler, kanaviçeler, ahşap boyama ürünleri... Eşi benzeri olmayan el emeği göz nuru aksesuarlar 2018’de evlerinizi süsleyecek.

Ton sür ton

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri
(Evinin Ustası / homify.com.tr)

Araştırmalara göre insanlar artık evlerinde sadelik, huzur ve düzen istiyorlar; karmaşa ve gösterişten kaçınıyorlar. Dolayısıyla renk cümbüşleri ile döşeli gösterişli yaşam alanları yerine ton üzerine ton diye tanımlanan, tek rengin tonlamaları ile oluşturulan modern bir dekorasyon tarzı ön plana çıkıyor. Seçilen tek rengin farklı tonlarının kullanılarak hayata geçirilen bu teknik oldukça yalın ve dinlendirici bir tarz oluşturuyor.

Dikkat çeken abajurlar

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri
(Press Profile / homify.com.tr)

Mobilyalarınızı yenilemeden 2018 trendlerine katılmak istiyorsanız oturma odanıza bir çift güzel ve dikkat çekici abajur alarak bunu başarabilirsiniz. Bu yıl abajurlar yalnızca yatak odalarında baş ucumuzda değil, oturma odalarında ve yemek odalarında da kendilerini gösterecek. Aydınlatma üniteleri her zaman içinde bulundukları odanın tavrını değiştirir. Abajurlar da bunun için dekorasyona oldukça şık ve etkili bir katkı diyebiliriz.

Kadife görünümü

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri
(K105 Mobilya / homify.com.tr)

Bir görünüp bir kaybolan kadife trendi bu sene yeniden evlerimize girecek gibi görünüyor. Kadifeden imal edilmese dahi kadife dokusu ve görüntüsü veren koltuklar ve oturma grupları bu yıl oturma odalarının baş rolünü kapabilir. Deri ise özellikle koltuk ve kanepeler söz konusu olduğunda bun sene artık demode sayılıyor.

Fonda sportif ve modern renkler

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri
(Lot duvar Kağıdı / homify.com.tr)

Renk seçenekleri 2017’de olduğu gibi 2018’de de bir hayli fazla olacağa benziyor. Duvar ve zemin gibi bölgelerde fon rengi olarak sportif ve modern tonlar hakimiyetini sürdürecek. Doğal taş rengi tonları, modern ve kentli bir çağrışımı olan gri tonları, yumuşak sarı tonlar ve açık lavanta rengi geniş yüzeylerde sade ve şık bir stil oluşturacak renklerin başında geliyor.

Vurguda kırmızı ve mavi baş rolde

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri
(Mozza Dizayn / homify.com.tr)

Tabii fon renklerinin yanı sıra bir de odak noktası oluşturacak olan ana renkler var; bu yıl oldukça tanıdık ve alışık olduğumuz iki renk bu görevi üstleniyor: Kırmızı ve mavi.

Geometrik formlar

2018’e damgasını vuracak dekorasyon trendleri
(The Wood Galleries / homify.com.tr)

Bu yılı hakimiyeti altına alacak olan trendlerin ortak özellikleri şehirli, modern ve yalın olmaları diyebiliriz. Geometrik formlu mobilyalar ve desenler de bu doğrultuda geçen sene olduğu gibi bu sene de mekanlarda etkisini sürdürüyor.

Yazarlar