Egzersizler 3 dakikada bacak incelten egzersizler

3 dakikada bacak incelten egzersizler

19.12.2017 - 17:17 | Son Güncellenme:

Uygulaması basit ve keyifli olan 3 doğal kas çalıştırma yöntemiyle, 21 gün içerisinde bacaklarınızdaki incelmeyi fark edin.

3 dakikada bacak incelten egzersizler

Bazen egzersizlerin zorluğundan çok, egzersiz süreleri bizler için caydırıcı sebep olur. Bu noktada, fitniss eğitmeni Tracey Anderson'ın hazırladığı her gün yapmaktan kendinizi alıkoymacağınız 3 dakikalık egzersiz programını denemelisiniz.

Haberin Devamı

Çalışma yeri: dilediğiniz yer
Çalışma süresi: 3 dakika
Egzersiz zamanı: uyandıktan sonra ya da gece yatağınıza gitmeden önce


Ön kalça kaslarını çalıştıran hareket
Sırt üstü yere uzanın. Kollarınızı vücudunuzun yanından aşağı doğru serbest bırakın. Her iki bacağınızı da 90 derece dik tutacak şekilde kaldırın. Sonrasında her bir bacağınızı teker teker kırarak yere indirin. Önce birini, sonra diğerini. Bunu yaparken dizlerinizi birbirine yapışık tutmalı ve ön bacak kaslarınızın yandığını hissetmelisiniz.

Tekrar sayısı: Her bir bacak için 10 tekrar
Poz içerisinde bacak değiştirirken üstte kalan bacağınızı mümkün olduğunca düz tutmaya gayret etin.

Arka kalça kaslarını çalıştıran hareket
Sırt üstü yere uzanın. Ellerinizi vücudunuzun yanından aşağı doğru serbest bırakın. Ardından dizlerinizi birleştirerek ve hafifçe kırarak her iki bacağınızı yukarı ve aşağı kaldırın. Poponuz yerden hafifçe kalkabilir ama bacaklarınızı mümkün olduğunca gergin tutmaya devam edin.

Tekrar sayısı: 20 kez
Arka kalça kaslarınızda sıkılaşma ve karnınızda hafif yanma hissi duyuyorsanız doğru yoldasınız demektir!

Haberin Devamı

Üst iç bacak kaslarını çalıştıran hareket
Sırt üstü yere uzanın. Ellerinizi vücudunuzun yanından serbest bırakırken, bacaklarınızı yukarı kaldırın. Bacaklarınızı tekrar aşağı indirirken dizlerinizi bükerek yanlara doğru açın. Böylece bacaklarınız çapraz bir pozisyona girecek. Ardından tekrar başlangıç pozisyonu olarak bacaklarınızı yukarı kaldırın sonra tekrar çapraz yaparak yarı yol inin. Ayaklarınız yere tam değmesin.

Tekrar sayısı: 20 kez
Bu hareketi yaparken dizlerinizin kontrolünü kaybetmeyin.

Yazarlar