Diyetler 3 haftada şeker nasıl bırakılır?

3 haftada şeker nasıl bırakılır?

22.05.2018 - 18:23 | Son Güncellenme:

Şekerli yiyeceklerin fazla tüketimi şeker bağımlılığına neden oluyor. Merak etmeyin, sağlığımız için çok zararlı olan şeker bağımlılığından kurtulmanın yolları tabii ki de mevcut. Şeker tüketimini nasıl azaltırım? Şeker bağımlılığından kurtulmanın yolları nelerdir? Şeker nasıl bırakılır? Sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizi okuyun. İşte 3 haftada şeker nasıl bırakılır sorusunun cevabı…

3 haftada şeker nasıl bırakılır

Birçoğumuz için şeker, kahve, alkol veya diğer kötü alışkanlıklardan daha fazla bağımlılık yapar. Ne kadar çok şeker yerseniz canınız daha fazlasını çeker. Bu yüzden şeker tüketimini azaltmak sağlığınız için önemlidir. Aslında vücudunuzun dışarıdan şeker takviyesine ihtiyacı da yoktur. Zaten vücudunuz ihtiyacı olan şekeri meyve ve kuru baklagillerden alabiliyor. Dolayısıyla şekeri bırakmak için hiçbir engeliniz yok. Sizin için 3 haftada şeker nasıl bırakılır sorusunun cevabını araştırdık. İşte şeker bağımlılığından kurtulmak için şeker bırakma önerileri.

Haberin Devamı

3 haftada şeker nasıl bırakılır?

1. Hafta: Kendinizi eğitin ve şekerin yerini sağlıklı alternatiflerle doldurun
Şekersiz yaşam tarzınızın ilk haftasını kendinizi eğitmeye ayırın. Ambalajlı yiyecek satın alıyorsanız paketlerin üstündeki besin değeri kısımlarını iyi inceleyin. Şeker, daha önce hiç duymadığınız bir ad altında yazılmış olabilir. Şekerin farklı adlarını öğrenin. Normalde yediğiniz şekerli abur cuburların yerine yapabileceğiniz sağlıklı lezzetli tarifler araştırın.

Bu hafta şeker yerine bal gibi sağlıklı şekerli alternatifleri tüketin. Sadece kendinizi günde 1-2 yemek kaşığı ile sınırlamaya çalışın. Bu aşamada, sağlıklı ve lifli doğal şeker kaynağı olan meyve tüketmekten çekinmeyin.

Haberin Devamı

2. Hafta: Şeker yerine tükettiğiniz alternatifleri azaltın

İkinci haftada, şeker yerine tükettiğiniz bal gibi alternatifleri her gün yememeye çalışın. İnsanlar şeker alımlarını büyük ölçüde azalttıklarında enerjilerinde büyük bir düşüş yaşarlar. Hafta boyunca bol su içtiğinizden ve yeteri kadar dinlendiğinizden emin olun. Enerjinizi temin etmek için diyetinize bol miktarda protein ekleyin.

3.Hafta: Şekeri hayatınızdan tamamen çıkarın

Üçüncü haftaya geldiğinizde şekeri bırakmanızın sebep olduğu yan etkiler büyük ölçüde azalmış olacaktır. Bal gibi alternatifleri tamamen bırakın ve meyve tüketiminizi günde 1 ila 3 arasında tutun.

Eğer enerjinizin azaldığını hissediyorsanız, tempolu bir yürüyüşe çıkan, bir fitness dersine kaydolun veya bolca su tüketin. Canınız istediğinde sağlıklı doğal şekerlerin tadını çıkarmaktan çekinmeyin ama günlük diyetinizin bir parçası olmalarına izin vermeyin.

Yazarlar