Geri Dön

31 Ekim günü menüsü ( Bugün ne pişirsem? )

Ekim ayının son günü 31 Ekim günün menüsünde ne pişirsem diyenler ve et yemeklerini sevenler için şahane bir menü hazırladık. "Bugün ne pişirsem?" menüsünün en pratik lezzetleri 31 Ekim günün menüsünde...

31 Ekim günü menüsü ( Bugün ne pişirsem? )

Ekim ayını da bitirmek üzereyiz. 31 Ekim günün menüsünde bugün et yemeklerine yer verdik. En lezzetli balık, deniz mahsülleri ,kırmızı et, tavuk ve sakatat tarifleriyle "Bugün ne pişirsem?" diyenlere yardımcı oluyoruz.

İşte 31 Ekim günün menüsünde olan tariflerimiz

Bademli köri soslu hindi tarifi


Arnavut ciğeri tarifi


Susamlı piliç şiş tarifi


Etli türlü tarifi


Tavada palamut tarifi


Midye tava tarifi

Bir kere yiyenlerin bir daha vazgeçemeyecekleri lezzet midye tavayı artık evinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz. 31 Ekim günün menüsünde yer verdiğimiz midye tava lezzetli doyurucu ve pratik...

O zaman hemen tarifimizi verelim

Midye tava malzemeleri

Midye (Ayıklanmış midyeleri marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz)
Yumurta (Aldığınız midyeye göre 2 ya da 3 adet)
2 bardak un
Sıvı yağ
Tuz
2 çay kaşığı karbonat
Şiş (Çöp şişleri de marketlerde ve kasaplar da bulabilirsiniz)

Midye tava yapılışı

Marketten aldığınız ayıklanmış olan midyeleri iyice yıkayın. Süsgeçten geçirip süzdüğünüz midyeleri derin bir kabın için alın. Üzerine her tarafını alacak şekide un dökün ve karıştırın. Başka bir kabın içinde de yumurta, tuz, karbonat ve 1 bardak unu hamur kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Daha önce unla karıştırdığınız midyeleri bu karışımın üzerine dökün ve midyelerin tamamen bu karışımı almasını sağlayın. Daha sonra midyeleri şişlere dizin. Üzerine tekrar un serptikten sonra kızgın yağda kızartın.

Midyeleriniz hazır. Afiyet olsun.

Pastırmalı Çin Mantısı tarifimizi izlediniz mi?

31 Ekim günü menüsü ( Bugün ne pişirsem )

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber