Kültür Sanat 4 usta müzisyen CRR’de!

4 usta müzisyen CRR’de!

25.04.2011 - 12:36 | Son Güncellenme:

Eddie Henderson, İlhan Erşahin, Juini Booth Nasheet Waits, 27 Nisan’da CRR’de!

4 usta müzisyen CRR’de

Türk Cazı’nın yurtdışındaki en önemli temsilcisi İlhan Ersahin, en yeni projesi Silver ve 3 usta müzisyenle 27 Nisan’da Cemal Reşit Rey’de İstanbullularla buluşacak. Erşahin, çağımızın en önemli trompetçilerinden Eddie Henderson; uzun yıllar Tony Williams, Sun Ra Archestra, Art Blakey, McCoy Tyner gibi isimlerle çalmış olan akustik basçı Juini Booth ve efsane perküsyoncu Freddie Waits'ın davulcu oğlu müthiş yetenek Nasheet Waits ile birlikte sahne alacak. Bu 4 muhteşem cazcı 70'lerin çığır açan stillerinden beslenen ve 21.yüzyıl caz anlayışını yapılandıran yepyeni bir tınıyla İstanbullu cazseverleri esir edecek.

Haberin Devamı

Erşahin’in, 97’de, yine CRR sahnesinde, Eddie Henderson’la verdiği konser yıllarca konuşulmuştu.

Türk bir kızın annesiyle yaptığı telefon konuşmasını albümünde kullandı

Yıllar önceJason Moran’la konser vermek için İstanbul’a gelen davulcuNasheet Waits, İstanbul gezisi sırasında kendisine eşlik eden asistan kızın cep telefonuyla annesiyle konuşmasını kaydetmiş; Türkçe’nin kulağa hoş gelen melodisinden etkilenmiş olacak ki, bu konuşmayı daha sonra yayınlanan albümünde kullanmıştı.

Solo bas konserleriyle harikalar yaratan adam

Konserin basçısı Juini Booth ise Art Blakey`nin Jazz Messengers`ın da çalmış bir müzisyen. Kuzey Amerika, Kanada, Kuzey Avrupa gibi coğrafyalarda solo bas konserleri vermesi onu ilginç kılıyor. Dünya müziğinden ve ritm-melodi anlayışından etkilenen Booth, Randy Weston, Sun Ra gibi majör isimlerle çok önemli konserler verdi. Booth kontrbasta kişisel müzikal dilin peşinde biri olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

50.00 – 40.00 – 30.00 – 20.00 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!