Kültür Sanat 50. Altın Portakal için Cahit Berkay besteledi!

50. Altın Portakal için Cahit Berkay besteledi!

30.09.2013 - 10:16 | Son Güncellenme:

Altın Portakal’ın 50. Yılı için özel olarak hazırlanan 50. Yıl bestesi tamamlandı.

50. Altın Portakal için Cahit Berkay besteledi

Unutulmaz film şarkılarının bestecisi, en iyi müzik dalında en çok Altın Portakal kazanan sanatçılardan biri olan Cahit Berkay’ın hazırladığı “Bir Filmdir Ömrümüz” adlı bestenin sözlerini Metin Üstündağ yazdı.

Haberin Devamı

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin tüm yıllarından esintiler taşıyan 50. Yıl bestesini, opera sanatçısı Güvenç Dağüstün ve popüler müzik sanatçısı Nez seslendirdiler.

Kırmızı halıdan korteje “Bir Filmdir Ömrümüz"

Brodway müzikalleri tarzında çok zengin bir orkestrasyonla kayıtları yapılan beste, sinema tutkusunu ve insana dair sinemada işlenen duygu yoğunluğunu çok yönlü olarak içeriyor.

Tarz açısından Türkiye’de eşine az rastlanan eserlerden biri olmaya aday bestenin aranjmanında ise Cem Öget imzası bulunuyor. “Bir Filmdir Ömrümüz”, kırmızı halıdan törenlere, kortejden etkinlik alanlarına pek çok noktada festivalin simgesi haline gelecek.

50. Yıl Töreni’nde film müzikleri

Cahit Berkay ayrıca, Türk sinemasına damgasını vurmuş film müziklerinden bir seçkiyle Altın Portakal’ın 50. Yıl Töreni’nde sahne alacak. Cahit Berkay’a, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarının da yer alacağı 50 kişilik senfoni orkestrası eşlik edecek. Orkestrayı Cem Öget yönetecek.