Geri Dön

7 Aralık günün menüsü (Sulu yemek tarifleri)

Özellikle soğuk kış günlerinde eve geldiğimizde sıcacık sulu yemekler ararız. 7 Aralık günün menüsü bayılacağınız sulu yemek tarifleri veriyor. 7 Aralık günün menüsüne baktığınız da çorbalardan ana yemeklere birbirinden lezzetli yemek tariflerini görebilirsiniz. İşte 7 Aralık günün menüsü

7 Aralık günün menüsü (Sulu yemek tarifleri)

Havalardaki soğukluğu iyiden iyiye hissettiğimiz bu günlerde eve geldiğimizde soframıza sıcak sulu yemekler koymak isteriz. Bu nedenle 7 Aralık günün menüsü vasıtasıyla size birbirinden lezzetli sulu yemek tarifleri veriyoruz.

Sulu yemeklerin faydaları nelerdir?

*Özellikle soğuk günlerin sonunda içimizi ısıtır;
*Vücudumuzun ihtiyacı olan suyun yemeklerden alınan kısmını çoğaltır,
*Yemeklerin özü ve tüm vitamini suyunda bir arada olacağı için oldukça faydalıdır,
*Kabızlık sorunu çekenler için iyi bir alternatiftir.
7 Aralık günün menüsü

Yayla çorbası tarifi

Etli türlü tarifi

Yuvarlama tarifi

Ispanak yemeği tarifi
Ispanak lezzetiyle herkesi büyüleyen muhteşem bir yemek. Etli ve etsiz seçenekleriyle de beğenilen ıspanak tarifini vermeye başlayalım.

Ispanak yemeği için malzemeler
½ kilo ıspanak,
1 tane kuru soğan,
1 kaşık pirinç,
3 kaşık sıvı yağ,
1 kaşık domates salçası,
Tuz,
Pul biber,
½ ç bardak sıcak su.

Ispanak yemeğinin yapılışı
Öncelikle yapmanız gereken en önemli işlem ıspanakları iyice yıkamak, ilk kumunu aldıktan sonra sirkeli suyun içinde 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra çıkarıp tekrar yıkayın ve süzün. Yemeklik şekilde doğradığınız soğanları yağ ile tencerede kavurun. Üzerine salçanızı ekleyin ve karıştırın.
Üzerine de ıspanaklarınızı ekleyin ve hafif kavurun. Pirincinizi bir süzgeçte yıkayıp ekleyin. Tuzu ve pul biberi ekleyip karıştırın. Son olarak da sıcak suyunuzu ekleyip ağzını kapatın. Kısık ateşte pişirin.

Yoğurtlu servis edebilirisiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber