Geri Dön

7 Şubat günün menüsü (Doğum günü yemekleri)

7 Şubat günün menüsü ile doğum günün olan arkadaşınıza el yapımı lezzetler sunmanız için size harika tarifler veriyoruz. El emeği en güzel hediyedir anlayışı ile yola çıkarak 7 Şubat günün menüsü ile pasta, kek gibi lezzetler hazırlayabilirsiniz. İşte 7 Şubat günün menüsü…

7 Şubat günün menüsü (Doğum günü yemekleri)

7 Şubat günün menüsü bu sefer hem sizi çok mutlu edecek hem de doğum günü olan arkadaşınızı mutlu edecek. Çünkü ona vereceğiniz en güzel hediyenin ellerinizle hazırladığınız pasta olduğuna inanıyoruz.

El emeği ile yapılan bir pastanın, dünyanın en güzel hediyesinden daha değerli olduğuna siz de inanıyorsanız, bir doğum gününe gidebilecek tüm lezzetlerin arasından seçim yaparak arkadaşınıza sürpriz yapabilirsiniz. Bunun için hazırladığımız 7 Şubat günün menüsü sizinle.


Ahududulu çikolatalı pasta tarifi

Islak sünger pasta tarifi

Meyveli pasta tarifi

Cevizli çikolatalı pasta

Damla çikolatalı kek tarifi
'Peki, pasta dışında bir şey yapmak istiyoruz, ne yapabiliriz?' diyenlere verecek tarifimiz yok mu? Tabi ki var. Adı bile ağzımızı sulandırmaya yetecek damla çikolatalı kekimiz var.

İşte damla çikolatalı muhteşem kekimiz.

Damla çikolatalı kek için malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2-2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
Kabartma tozu (1 paket)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Vanilya (1 paket)
Damla çikolatası (Tercihen 1 bardak-ama dilerseniz miktarı arttırabilirsiniz)

Damla çikolatalı kek yapılışı
Öncelikle hazırladığınız derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Bunları mikser ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın.

Kıvamını aldıktan sonra üzerine sütü ve yağı ilave edin, karıştırmaya devam edin.

Daha sonra önce un üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son da damla çikolatalarınızı ekleyip her tarafına karışacak kadar karıştırın.

Önceden yağladığınız kek kalıbının için kek hamurunuzu dökün. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın ve keki içine koyun. Keki koyduğunuzda derecesini, 160’a düşürün.

Yaklaşık 35-45 dakika kadar pişirdikten sonra. Soğutup servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Fıstık ezmeli kurabiye tarifi

Dondurmalı vegan pasta tarifi

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber