Ebeveyn 9 yaşında cinsiyet değiştiren Milla'nın hikayesi

9 yaşında cinsiyet değiştiren Milla'nın hikayesi

27.02.2015 - 14:10 | Son Güncellenme:

Avustralya'da yaşayan 9 yaşındaki Milla'nın cinsiyet değiştirmesi ve Facebook'ta paylaşılan video oldukça ilgi görüyor.

9 yaşında cinsiyet değiştiren Millanın hikayesi

Herkes Avustralya, Brisbane'da yaşayan 9 yaşındaki Milla'nın hikayesini konuşuyor.

Kız olarak dünyaya gelen Milla'ya cinsiyet hoşnutsuzluğu teşhisi kondu. Cinsiyet hoşnutsuzluğu, kişinin doğduğu cinsiyeti benimseyememesi ve kendini karşı cinse ait hissetmesi olarak tanımlanıyor.

Milla'nın annesi Renee, yaşadıklarını şöyle anlatıyor.

" Milla 2 yaşındayken kendini "erkeksi kız" olarak tanımlıyordu. Herkes bize bunun geçici bir durum olduğunu söyledi. 6 yaşında kız kıyafetleri giymeyi reddetti ve bir gün bana onu erkeğe döndürecek bir ilaç olup olmadığını sordu.



Sürekli "neden böyle doğdum, ben erkek olmak istiyorum" diyordu. Kızımın yavaş yavaş depresyona girdiğini ve her gece ağladığını görmek benim için çok zordu. Dünyaya geldiği cinsiyete ait hissetmiyordu. Kız olarak doğmuştu ancak zihninde o bir erkekti" diyor.

Özel uzmanlara götürdüklerinde kızına cinsiyet hoşnutsuzluğu teşhisi konan anne Renee, cinsiyet değiştirme operasyonunun en kısa sürede yapılması için elinden geleni yapmış.

Cinsiyet değiştirene kadar okula kız olarak giden Milla ertesi gün erkek olarak arkadaşlarının kaşısına çıkınca oldukça sert tepkiler almış.

Okuldaki neredeyse hiç kimsenin onu anlamadığından yakınan Milla " Kimse benimle arkadaş olmak istemiyor. Bugünden itibaren erkek olarak hayatıma devam edeceğim ve desteğinizi bekliyorum" diyor.

Sonunda hissettiği vücuda kavuşan Milla, annesiyle birlikte hazırladığı videoda toplum tarafından kabul edilmeyi istiyor. Renee ise Milla'nın artık mutlu olmasından dolayı çok memnun olduğunu dile getiriyor.

Bu olay akıllara dünyaya Nil olarak gelen ancak cinsiyet değiştirerek hayatına Rüzgar Erkoçlar olarak devam eden oyuncuyu hatırlattı.

Pek çok insan cinsiyet hoşnutsuzluğu gibi durumlar sebebiyle toplumdan dışlanıyor ve ciddi ruhsal bunalımlar yaşıyor.