Kültür Sanat “A Capella” Borusan Müzik Evi’nde!

“A Capella” Borusan Müzik Evi’nde!

10.02.2014 - 15:28 | Son Güncellenme:

Borusan Müzik Evi’nde 13 Şubat 2014’te gerçekleşecek “A Capella” konseri çok sesli müzik hayranlarını büyüleyecek.

“A Capella” Borusan Müzik Evi’nde

Denis Gautheyrie yönetiminde 12 deneyimli şarkıcıdan oluşan Soli-Tutti vokal topluluğu 20.yüzyılın iki önemli Fransız bestecisi Maurice Ohanna ve Iannis Xenakis’in eserlerini yorumlamak için İstanbul’a geliyor.

Haberin Devamı

İstanbul Borusan Müzik Evi, 13 Şubat 2014 Perşembe akşamı saat 20.30’da etkileyici bir vokal topluluğunu ağırlıyor. Denis Gautheyrie yönetiminde 12 deneyimli şarkıcının yeteneklerini sergilediği Soli-Tutti ekibi iki önemli Fransız bestecinin eserlerini seslendirecek. 25 yıllık deneyime sahip olan topluluk geleneksel konserlerden müzikallere uzanan geniş bir yelpazede çağdaş müziği tüm biçimleriyle yorumluyor.

Mayıs 2013’te Türk besteci Mehmet Demirtaş’ın bestesini seslendirmek üzere İstanbul Boğaziçi Korosu’nu Paris’e davet eden topluluk, “A Capella” adlı programında 20.yüzyılın ünlü Fransız bestecilerinden Maurice Ohanna ve Iannis Xenakis’in eserlerini seslendirecek.

Çok sesli müzik ziyafeti sunan ve müzik eleştirmenlerinin övgüyle bahsettiği Soli -Tutti, Fransa’da ciddi bir hayran kitlesine sahip. Konserde 12 vokalistin seslendirmesi için yazılmış olan Iannis Xenakis’in “Nuits” ve Maurice Ohanna’nın “Swan Song” isimli eserleri seslendirilecek.

Haberin Devamı

Soli-Tutti ekibini dinlemeye gelecek müzikseverleri bir de sürpriz bekliyor. Jose Manuel Lopez’in 8 vokalle seslendirilen “Metro Vox” adlı eseri de Soli-Tutti ekibinin özgün yorumuyla dinleyicilerle buluşacak.

PROGRAM

Soli-Tutti A Capella

Tarih: 13 Şubat 2014, Perşembe

Saat: 20.30

Süre: 1 saat