Tehlikeli Beklentiler

Eşleri, sevgilileri ile sorun yaşayan bazı danışanlarımı dinlerken, ne kadar "tehlikeli" beklentiler içinde olduklarını fark ediyor ve içinde bulundukları durumu onlara uzun uzun anlatıyorum.

Bugün sizlere bu konudan bahsetmek istiyorum.

Eğer kendi içinizde doyuramadığınız bir duygunuz varsa, bunun daima karşı tarafça giderilmesini beklersiniz.

Bu yüzden lütfen önce kendiniz üzerinde çalışarak karşı tarafa bu kadar da büyük ve ağır bir sorumluluk vermeyiniz. Zira hiç kimse bu kadar ağır bir yükle sizin yanınızda kallmak istemez! Bir süre kalsa dahi, sonrasında mutlaka gitmeyi tercih edecektir.

Haberin Devamı

Siz kendi kendinizi mutlu etmeyi reddediyorsanız, karşınızdaki insandan bunu beklemeniz doğru olamaz. Bu bir süre gerçekleşse bile, ağrı kesici etkisi yaratacaktır. Yapay mutluluğunuzun etkisi bir süre sonra etkisi geçecek, siz tekrar mutlu edilme beklentisine gireceksiniz,

Bunu karşı taraftan alamadığınız zaman ise, onu suçlu hissettirecek, ona öfkelenecek, göz dağı verecek, ya da tehdit edeceksiniz. Sonunda karşınızdaki insan da durumdan bıkacak ve yavaş yavaş sizden uzaklaşarak nihayetinde hayatınızdan uzaklaşmaya karar verecektir.

Bu yüzden özellikle de hayatına yeni bir sevgili dahil eden kişilere mutlaka şunu salık veririm;

Kendinize, sizi meşgul edecek, sizi çok mutlu edecek uğraşlar ve hobiler bulun. Bireysel olarak eskisinden daha da fazla sosyalleşin. İçinizde ilişkiye dair korkular, vesveseler varsa bunlarla ilgili mutlaka çalışma yapın. Korkularınızı giderin, rahatlayın. Mutlu olma ve pozitif düşünme kapasitesinizi artırın.

Mutlu olmak istiyorsanız, bizzat kişisel mutluluğunuz üzerinde titizlikle çalışmalısınız. Emin olun eğer bunu bir alışkanlık haline getirirseniz, duygusal bir ilişki içinde de büyük bir doyum ve huzur duygusu sizi bekliyor olacak!

Mutlu olmak istiyorsanız, kesinlikle mutluluğunuz için kişisel düzeyde ne yapmanız gerektiğine kafa yormanız gerekmektedir. Bu sayede kişisel enerjiniz artacak ve kendinizle kurduğunuz pozitif ilişkiniz, ilişkinize de yansıyacaktır.

Haberin Devamı

Mutluluğunuzun sorumluluğu bir başkasının değil, sadece sizin sorumluluğunuzdur.

Sevgilerimle,

A. Nilgün Aktaş
Kuantum Yaşam ve İlişki Koçu
NLP Uzmanı ve Eğitmeni

www.aysenilgunaktas.com