Editörün Seçtikleri ABD dijital televizyona geçiyor...

ABD dijital televizyona geçiyor...

26.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

ABD televizyon istasyonları, programlarını dijital teknolojiyi kullanarak ses ve görüntüde devrim yaratacak yeni bir formatta yayınlamaya hazırlanıyor

ABD dijital televizyona geçiyor...

DİJİTAL teknolojiyi günlük yaşamın her alanında başarıyla uygulayan ABD, şimdi de izleyicilere sinema kalitesinde ses ve görüntü ulaştırılmasını sağlayacak televizyon yayınına başlanmasını öngören bir planı kabul etti.
Kısa adı FCC olan Federal İletişim Komisyonu'nun bu hafta resmen onaylayacağı standartlar sayesinde, ABD'deki TV istasyonları, dijital TV sinyalleri, CD (Compact Disk) kalitesinde ses ve daha belirgin görüntü yayınlayacak.
ABD'nin önde gelen TV kuruluşları ABC, CBS ve NBC, daha büyük ekranlı yeni dijital TV seti alacaklar için, bazı programları kristal şeffaflığındaki dijital format içinde yayınlayacaklarını bildirdi. TV üreticileri de, yeni dijital TV setleri ve PC - TV olarak bilinen ve yüksek kalitede sinyal alabilecek kapasitedeki bilgisayarları üretmek için, FCC'nin belirlediği standartların esas alınacağını açıkladı.
Normal televizyonlara oranla daha fazla dikdörtgen şekilde olan dijital TV'lerin, bin ila bin 500 dolar arasında satılması bekleniyor. Bu arada dijital TV teknolojisi, TV yayımcılarının mevcut kanalların kapsadığı alana daha fazla görüntü ve bilgi sıkıştırmasını sağladığı için, izleyecilerin bazı kanalları bedava, ya da aylık ücretle alabileceği belirtiliyor. Microsoft'un Başkan Yardımcısı Craig Mudie de, "Tüketiciler daha fazla seçeneğe sahip olacağı için karlı çıkmakla kalmayacak, ayrıca, geleneksel görüntü iletmenin ötesine geçen yeni yayın sistemiyle servislerin izleyiciye ulaştırılması da hızlandırılacak" ifadesini kullandı.
TV istasyonları, yayınlarını belirli bir süre için hem mevcut, hem de dijital formatta iletilebilmek için programları iki ayrı kanalda yayınlayacak.

Yazarlar