Aile Abur cubura en güzel alternatifler

Abur cubura en güzel alternatifler

17.10.2012 - 10:30 | Son Güncellenme:

Kimse kendini kandırmasın. Çocuk isteyecek! Reklamlarda, vitrinlerde gördüğü o zararlı yiyeceklerin tamamını isteyecek. Hiçbir işe yaramadığı gibi sağlığı da bozan cipsleri, gazlı içecekleri, gofretleri canı çekecek.

Abur cubura en güzel alternatifler

Kimse kendini kandırmasın. Çocuk isteyecek! Reklâmlarda, vitrinlerde gördüğü o zararlı yiyeceklerin tamamını isteyecek. Hiçbir işe yaramadığı gibi sağlığı da bozan cipsleri, gazlı içecekleri, gofretleri canı çekecek. Arkadaşı yerken imrenecek, TV’den büyülenecek, ambalajından, renginden etkilenecek.

Haberin Devamı

Bütün bu imaj bombardımanından uzak, sakin bir köyde, ön bahçenin doğal ürünleriyle beslenmek kulağa hoş geliyor ama birçok aile için mümkün değil bu. O zaman verili koşullar içinde, günlük yaşamın gerçeklerinin çok uzağına düşmeden çözümler üretmek lazım. İşte İpek Kuşçu’nun yaptığı da tam olarak bu. Kuşçu, sağlıksız endüstriyel abur cubur gıdalara, en az onlar kadar ‘çekici’ ve ‘albenili’ alternatifler sunuyor. ‘Renkli’ aşçı oyunlarıyla yemek yemeyi ‘eğlenceli’ hale getirirken, çaktırmadan sağlıklı ve doğal gıdalarla besleyiveriyor çocukları.

Miss Cilek bloğu ile tanınan ve yıllardır gerçek gıdaları anlatan, işi de aşkı da mutfak olan Kuşçu, bu kitapta kaybolan tatların peşinden koşuyor. Çocukların ‘yumuşak karnı’ için, sağlıklı ve pratik tarifler veriyor. Hepsi denenmiş ve çocuklar tarafından çok beğenilmiş bu tarifleri uygulayın ve gönül rahatlığı ile çocuklarınıza yedirin. Arada siz de yiyebilirsiniz!

Haberin Devamı

Ev yapımı çikolatadan, zeytin ve badem ezmelerine, ballı kuru meyveli dondurmadan, incirli uyutmaya, rengârenk akıtmadan, balkabaklı toplara, enerjik karıncadan, otlu civ civ kıtırlara toplam 75 tarif. Emin olun çocuğunuz bu güzel alternatifleri çok sevecek, annesini ise daha çok sevecek!

İpek Kuşçu kimdir?

1967 yılında Ankara’da doğdu. 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Çocukluğundan bu yana süren mutfak aşkı, onun asıl işi oldu. 2006 yılından beri gerçek gıdalar ve kaybolan tatlar üzerinde araştırmacı yazar olarak çeşitli yayın gruplarında, “Miss Cilek” isimli blogunda yazıyor.

Tek başına sürdürdüğü çocukları “gerçek gıda” ile tanıştırma ve uygulamalarıyla öğretme çabası ile ilk kez özel bir okulun anaokulları bünyesinde iki yılı aşkın süre “gerçek gıda eğitimleri” verdi.

Halen 4-5 yaşındaki çocuklara yoğurt mayalamayı, gerçek ekmek yapmayı ve unutulan gerçek gıdaların tadını, uygulamalarla öğretiyor. Mutfak atölyesi çalışmalarına, bu alanda eğitimler, seminerler ve danışmanlıklar vermeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Kitabın içindeki 75 tariften bazıları:

Kahvaltılıklar

Ev yapımı çikolata

Badem ezmesinden muzlu arı

Kefirli, çilekli, ballı peynir

Turp ve havuçlu papatya kanepeler

Kestaneli bazlama

Elmalı tarçınlı reçel

İçecekler

Zencefilli ballı limonata

Susam sütlü muzlu keçiboynuzlu enerji

Badem sütlü greyfurtlu enerji

Kavun subye

Çilekli kefir

Dondurmalar

Yaz meyveleriyle karışık dondurma

Ballı kuru meyveli dondurma

Pekmez frigo

Ekmekli dondurma

Tatlılar

Peynirli şeftali

Elmalı ekmek muhallebisi

Yoğurtlu ballı üzümler

İncirli uyutma

Pekmezli, çikolatalı mini kek

Armutlu zencefilli mini kek

Yulaflı mozaik pasta

Hindistancevizli peynirli ballı tatlı

Elma pestili

Kestaneli kurabiye

Kavut

Tuzlular

Ekmek üstü zencefilli brokoli

Ekmek üstü peynirli pırasa

Ekmek üstü kereviz ve kırmızılahana

Bol sebzeli mini kekler

Balkabaklı humus

Patates dinozoru

Çimlendirilmiş mercimekli cacık

Kış sebzeli kıtırlar

Yazarlar