Editörün Seçtikleri Abuzer'in melekleri

Abuzer'in melekleri

12.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Abuzer'in melekleri

Abuzerin melekleri


Birsen Altuntaş


       Türk sinemasının ünlü oyuncusu Metin Akpınar, yurt dışında üst üste ödül alan "Propaganda" ve "Güle Güle" filmlerinin ardından şimdi de "Abuzer Kadayıf" isimli filmde başrol oynamaya hazırlanıyor.
       Egebank reklamlarında da rol alan ve meslek hayatının en parlak dönemlerinden birini yaşadığını söyleyen Akpınar, filmde geceleri türkücülük yapan bir öğretim görevlisini canlandıracak. Akpınar'a, "Emmioğlu Abdo" rolünde Talat Bulut eşlik edecek.
       Kandemir Konduk'un Türkiye'de son yıllarda yaşanan kültürel yozlaşmayı, ahlaksal çöküntüyü, sanatçı kavramının değişimi ve paralelinde polis - siyasetçi - mafya üçgenini işlediği komedi filminde Cenk Koray, Aziz Üstel, Savaş Dinçel ve ünlü mankenler Şebnem Özinal, Didem Erol ile Ebru Destan da rol alacak.
       Son olarak 1993'te Orhan Oğuz'un "Manisa Tarzanı" filminde başrol oynayan ve daha sonra oyunculuğa ara veren Bulut, "Abuzer Kadayıf" filminin senaryosunu çok sevdiği için öneriye "Evet" dediğini söyledi. Bulut, oyunculuktan uzaklaşma nedenini şöyle açıkladı:
       "Yaklaşık beş yıldır oyunculuk yapmıyorum. Yaşamımı yabancı filmlerde seslendirme yaparak kazanıyorum. Çok az sinema filminin çekildiği bir ortamda kalitesiz işlerin yapıldığı televizyonda da çalışmak istemedim. Şimdiye kadar dizi, sinema filminin yanı sıra sunuculuk önerileri bile aldım ama kabul etmedim."


Yazarlar