Geri Dön

Acılı ezme tarifi

Sofralara lezzet katan acılı ezmeyi yapmak sandığınızdan daha kolay! Kahvaltıda, hamur işleriyle ya da doğrudan yiyebileceğiniz çok lezzetli acılı ezme tarifi...

Acılı ezme tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 tane orta büyüklükte domates
2 tane yeşil biber
1 tane orta büyüklükte soğan
maydanoz
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sumak
2 diş sarımsak
kimyon
pul biber
tuz
karabiber
zeytinyağı

Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

Soğan, yeşil biber ve maydanoz rondodan çok parçalanmalarına fırsat vermeden 3-4 saniyeliğine geçirin.

Üstüne domatesleri küçük küçük doğrayıp sarımsakları rendeleyin.

Tüm baharatları, nar ekşisi ve zeytinyağını katıp iyice karıştırın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber