Yaşam Afife’de geri sayım

Afife’de geri sayım

01.04.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi Sigorta’nın Sanat Danışmanı Haldun Dormen’in önerisiyle, ilk Müslüman kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale anısına 1997’den bu yana düzenlenen Afife Tiyatro Ödülleri’nin 2009 yılı adayları, önceki gün düzenlenen bir toplantıyla açıklandı.

Afife’de geri sayım

Bu yıl 13.’sü gerçekleştirilecek olan Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri’nde, Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Mediha Gökçer, Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü’ne Hale Eren, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne Berkun Oya (“Bayrak”-Tiyatro Krek), Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü’ne Dot Bilsar’da “Vur/Yağmala/Yeniden” Projesi ve Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü’ne Dikmen Gürün layık görüldüler. 

Tören 20 Nisan’da

Cem Duygulu, Deniz Gökçer, Göksel Kortay, Merih Tangün, Nami Başer, Nedret Güvenç ve Serpil Tamur’dan oluşan Seçici Kurul’un belirlediği isimlerin, Oylama Kurulu tarafından gizli oylama sistemiyle seçileceği Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Prodüksiyonu adayları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Maskeliler”, Tiyatro Pera’nın “Rahat Yaşamaya Övgü (Brecht Kabare)” ve Tiyatro Adam’ın “Albay Kuş” adlı oyunları oldu.
“Albay Kuş” ile Murat Karasu, “Rahat Yaşamaya Övgü (Brecht Kabare)” ile Nesrin Kazankaya, “Leonce ile Lena” ile Yiğit Sertdemir Yılın En Başarılı Yönetmen adayları olarak gösterildi.
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu adayları, Mehmet Gürhan (“Maskeliler”), Mert Turak (“Leonce ile Lena), Öner Erkan (“Kaset”) olurken; Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu adayları ise Ayça Bingöl (“Nehrin Solgun Yüzü”), Dolunay Soysert (“Sürmanşet”), Mine Tugay (“Karatavuk”).
14 dalda adayları belirlenen Afife Tiyatro Ödülleri’nin sahipleri 20 Nisan’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Yazarlar