Aile Ağaçlar bizi nasıl mutlu eder?

Ağaçlar bizi nasıl mutlu eder?

29.05.2014 - 10:00 | Son Güncellenme:

Bir Dolap Kitap’ın “dolap kapağı” M. Banu Aksoy’un çizgileri ve öyküleriyle tanıştığımız iki meraklı kafadarın sorularına cevap aradığı “Moli ile Olaf Merak Ediyor” serisi, yemyeşil bir kitapla devam ediyor: Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder?

Ağaçlar bizi nasıl mutlu eder

Moli ile Olaf, mahallerindeki parka bir bina yapılacağını duyunca Kedimiyo’yu da alıp komşularıyla birlikte parka koşar. Orada geçirdikleri süre boyunca ağaç hakkında neler öğrenirler neler. Öğrendiklerini yazar, listeler, kesip yapıştırıp sayfaları süslerler. Böylece biz okurlar da onların sıcacık rehberliğinde ağaçlarla ilgili merak ettiğimiz sorulara cevap buluruz.

Haberin Devamı

Yapraklarına ve çiçeklerine bakarak ağaçları nasıl tanırız? Ağaçların yaşı nasıl ölçülür? Ağaçlar neden yapraklarını döker? Ağaçlar nasıl beslenir? Ağaç gibi görünen her bitki gerçekten ağaç mıdır?.. Tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevabını Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder?’de bulacaksınız. Ayrıca sadece sizin için hazırlanmış etkinlik sayfalarıyla, ağaçlar hakkında öğrendiklerinize yenilerini ekleyebilirsiniz.

Kolay anlaşılır açıklamalar, etkinlik önerileri ve hareketli tasarımıyla Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder? meraklı okurları fazlasıyla mutlu edecek. Moli, Olaf ve Kedimiyo ile ağaçlara yakından bakmaya, doğayı keşfetmeye hazır mısınız? Öyleyse ağaçlar arasında bir serüven sizi bekliyor!

Haberin Devamı

M. Banu Aksoy kimdir?

M. Banu Aksoy sanat tarihi eğitimi aldı. Televizyon için hazırlanan kültür sanat ve çocuk programlarında metin yazarlığı yaptı. Eşi Yıldıray ile birlikte Bir Dolap Kitap adlı internet sitesinde çocuk kitapları hakkında tanıtım, yorum, eleştiri yazıları yazıyor ve aynı adla Açık Radyo'da canlı yayınlanan çocuk kitabı programını sunuyor. Zamanını bisiklet sürerek, seramik, resim, origami yaparak ve minik oğlu Tayga'yla oynayarak geçirmeyi seviyor.

”Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder?”

Teknik Özellikler:

Yazan: M. Banu Aksoy

Yayınevi: Hayykitap - 255

Kategori: Yaşasın Çocuklar - 51

Sayfa sayısı: 48

Birinci baskı: Mayıs 2014

Yazarlar