Kültür Sanat Ahırkapı’da şenlik başlıyor

Ahırkapı’da şenlik başlıyor

03.05.2010 - 11:09 | Son Güncellenme:

Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri bu yıl 5 Mayıs’ta 11’inci kez düzenleniyor. “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” etkinlikleri kapsamına alınan şenliklere ikinci bir sahne de eklendi

Ahırkapı’da şenlik başlıyor

İstanbul’un belki de en renkli ve en şenlikli etkinliğine günler kaldı. Her kesimden insanı kendine çekerek gün boyu eğlendiren şenlikler bu yıl yine aynı şekilde ama bir-iki farkla yapılacak.

Haberin Devamı

Dilekler internetten
Mesela Roman müzik grupları, bu yıl öğle saatlerinde Sultanahmet Meydanı’nda farklı noktalarda çalmaya başlayacak. Akşam üzeri şenlik alanına bir yürüyüş olacak. Şenlikte kupon uygulaması kaldırılacak ve para karşılığı alışveriş yapılabilecek. Kadınlar Pazarı, Kumkapı, Hocapaşa ve Ahırkapı sokakları yanında Hıdrellez Meydanı’ında da yemek standları olacak. Dilek Ağacı’na asılmak üzere dileklerinizi hidrellez.org adresinden gönderebiliyorsunuz.

Eğlenceye yeni sahne
Bu yıl şenliklerde ana konser alanından başka ikinci bir sahne daha kurulacak. Burada ve diğer alanlarda performans sergileyecek gruplardan kesinleşenler şöyle: Buzuki Orhan, Lüleburgazlı Küçük Hasan, Tamer Kum ve Trakya Ateşi, Göksenin İleri ve İstanbul Şarkıları Grubu, Koçani Orkestrası, Makedon Folk Orkestrası, Trakya All Stars, Zilli Perküsyon Topluluğu, Ahırkapı Roman Orkestrası, Pire Mehmet ve Roman Orkestrası, Babaeski Roman Orkestrası, Kolektif İstanbul, Semaver Kumpanya Tiyatro Topluluğu, Ankara’dan bu yıl ilk defa katılacak olan İlle de Sokak grubu. Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden Roman grupları da şenliklerde yer alacak. Sürprizlere açık olmak lazım.

Haberin Devamı

Hem ye hem konser izle
16.45 Sultanahmet Meydanı’nda açılış - Roman Grupları Eşliğinde Ayasofya Meydanı’ndan Ahırkapı Parkı’na Yürüyüş: “Çalgıcı Alayları”
17.00 Ahırkapı

Park’ta “Hıdrellez 2010” açılışı. Standlarda dönerci, kokoreçci, nohutlu pilavcı, köfteci , balık-ekmekçi, midye dolmacı, midyeli pilavcı, börekçi, baklavacı, dondurmacı, kuruyemişçiler olacak. Limonatacı, şerbetçi ve diğer içecek arabaları da hazır bulunacakmış. Yani Ahırkapı’da aç kalmak diye bir şey yok...

20.00 Konserler
24.00 Hıdrellez 2010 ateşleri yakılacak.