Kültür Sanat Aida Begiç yeni filmi için Türkiye'ye geliyor

Aida Begiç yeni filmi için Türkiye'ye geliyor

18.10.2017 - 09:23 | Son Güncellenme:

Balkan sinemasına yeni bir soluk getiren başarılı yönetmen Aida Begiç, 2014’de çekilen Unutma Beni İstanbul filminden sonra yeni filmi için ikinci kez Türkiye’ye geliyor.

Aida Begiç yeni filmi için Türkiyeye geliyor

Son dönemlerde dünyaca tanınmış sanatçıları ağırlayan Türkiye, bu kez Sarajevo, Cannes, Pesaro gibi önemli film festivallerinde ödüller alan Bosnalı yönetmen Aida Begiç’i konuk ediyor. Kar, Çocuklar ve Saraybosna'nın Köprüleri gibi dünyada yankı uyandıran filmlerle adını duyuran ve 2014’te Cannes Festivali’nde ödül alan Bosnalı yönetmen Aida Begiç, Şanlıurfa’da çekimlerini yaptığı yeni filmi için 21 Ekim Cumartesi günü Antalya’da olacak.

Haberin Devamı

Antalya Film Festivali’nde açılış filmi olarak gösterilecek Bırakma Beni (Never Leave Me) filmi için gelecek olan Begiç, filmin gösterimi öncesi Şanlıurfa’daki kamplarda yaklaşık iki ay süren çekimlerde yaşananları ve film hakkında bilinmeyenleri anlatacak.

Çocuklar filminde Bosna Hersek - Sırbistan Savaşı'nda yetim kalan iki çocuğun hikayesini anlatan Begiç, bu kez yeni filminde Suriyeli yetimlerin hikayesini beyazperdeye taşıdı. Gerçek bir hikayeden esinlenilen ve başrollerinde gerçek hayattan seçilen Suriyeli yetimlerin başrol oynadığı film Antalya’nın ardından Cannes, Berlin, Venedik gibi önemli film festivallerinde gösterime girecek.

Dünyanın en saygın kadın yönetmenlerinden olan Aida Begiç imzalı Bırakma Beni, gerçek hayatta yetim bir yönetmen tarafından çekilen ve oyuncuları da yetimlerden oluşan bir film olarak, tüm dünyada mültecilere yönelik önyargıları empati duygusu ile kırmayı hedefliyor.