Editörün Seçtikleri Aileler ne diyor?

Aileler ne diyor?

03.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aileler ne diyor?

Aileler ne diyor



     

     Süreyya Ayhan'ın Avrupa Şampiyonu olmasının ardından değişen yaşamı, dar gelirli bir çok ailenin ufkunu açtı. Artık onlar, çocuklarının gelecekte birer Süreyya Ayhan olarak yetiştirmeye uğraşıyor...
     Bu nedenle, önceki gün Kumkapı Sarıçubuk 81 Spor Kulübü'nün düzenlediği Geleneksel 14. Atletizm Yarışları'na ilgi çok büyüktü. Yaklaşık 200 çocuk yanlarında aileleriyle sabahın erken saatlerinde yarışın yapılacağı Yenikapı'da yerlerini aldı.
     Kategoriler halinde yarış başladığında her biri kendini Süreyya Ayhan'ın yerine koyup geleceğe koşarken, aileler de nefeslerini tuturak yarışları takip etti.
     Kulüp Başkanı Murat Yıldırım, bu yıl yarışlara ilginin çok fazla olduğunu, bunda da Süreyya Ayhan'ın başarısının büyük etkisi olduğunu belirterek, "Süreyya, küçüklerin atletizme ilgi duymasını sağladı" dedi.
     
     Elbette Süreyya
     'Genç Kızlar' kategorisinde ipi gögüsleyen Ağrılı Duygu Okçu'nun (16) örnek aldığı isim doğal ki; Süreyya Ayhan. Duygu yarışın ardından şunları söylüyordu; "Babam pazarcı, altı kardeşiz. Koşmayı seviyorum, Süreyya ablanın şampiyon olduğunda formasındaki Türk bayrağını eline alıp havaya kaldırdığı görüntüsü içimi bir hoş ediyor, ben de onun gibi başarılı bir atlet olmak istiyorum."
     Memur babası Kemal Çelikkaya ile Sultanbeyli'den yarışlara katılmak üzere gelen 11 yaşındaki Handan Çelikkaya'nın da hayallerini Süreyya Ayhan gibi olmak süslüyor. O da diyor ki; "Okulda öğretmenimle, haftasonu da babamla boş bir arazide sürekli koşuyoruz..."
     
•  Aytaç Kara (işçi): "Çocuklarım Oğuzcan (12) ve Aykut'un (9) atletizmde başarı göstermesini istiyorum. Başarırlarsa, hayatları kurtulacak. Her zaman onlara diyorum ki; Süreyya bu işi başarmışsa sizler de yapabilirsiniz."
•  Cemal Alim (polis memuru): "Çocuklarım Gamze (11) ve Caner'e (10) bir şey bırakamayacağım. Bu yüzden okumalarını istiyorum, ama onları aynı zamanda sporcu olarak yetiştirirsem geleceklerini kurtaracaklarına inanıyorum. Atletizmi seçtik, çünkü sporun temeli olduğu gibi, en masrafsızı da. İki günde bir akşamları çocuklara antreman yaptırıyorum."
•  Ömer Varlık (ticaret): "Kızım Cemrenur (6) sporcu olursa kötü alışkanlığı da olmaz. Hem de hayatını kurtarır."
     


YAŞAM


'Biz Yunanlılar için İstanbul mıknatıs gibi'
Hepsi büyüyünce Süreyya olacak
Fuhuş çetesinin gözcü polisleri
Kanserle savaşta iki büyük gelişme
Aynı yolda 3 kaza 3 ölü
El bombasını merak edince...
İngiliz'in 'İznik'leri açık artırmada
Üniversiteli genç sahili kana buladı
ABD'nin tıp devi Türkiye'de
TSK'nın 'Süper Arama kurtarma' timi hazır
Mars Express'in yolu çoook uzun
45 metreden 'yumuşak iniş'
'Cesur kürek'
Su gelse güldür güldür...
28 yıllık 'birliktelik' 4 günde sona erecek
Sigara, bebekte eroin etkisi yapıyor
Nemrut Dağı artık emin ellerde
Kanada güzeline eşcinsel kostümü!
Madonna, Harry Potter'la yarışacak
Rasputin'in penisi inceleme altında!
Sarhoş şoför otobüsü devirdi
Her yerde Barbie
Mayıs ayının birincisi Kanal D
Şampiyon öğrenciler kaza geçirdi: 19 yaralı
Bisikletin gidonu karnına saplandı

Yazarlar