Kültür Sanat Akbank Caz Festivali coşkusuna hazır olun!

Akbank Caz Festivali coşkusuna hazır olun!

09.10.2009 - 15:06 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en uzun soluklu caz festivali Akbank Caz Festivali 15 Ekim 2009 tarihi itibariyle şehri cazla donatacak üç ayrı konserle başlıyor.

Akbank Caz Festivali coşkusuna hazır olun

Akbank 19. Caz Festival’i günümüzün en önemli piyanistlerden biri olarak anılan Vassilis Tsabropoulos, 15 Ekim Perşembe günü saat 20:30’da Aya İrini’de vereceği konserle başlayacak. Aynı gün saat 21:00’da ülkemizin dünya çapında ün yakalamış sanatçılarından Fahir Atakoğlu grubuyla birlikte The Seed’de sahne alacak. Festivalin ilk gün konuklarından bir diğeri ise Bik Bent Braam olacak. Big Band ruhunu modern caz dünyasına ustalıkla uyarlamayı başarmış olan ekip “Extremen” projesiyle saat 21:30’da Babylon’da olacak.

Haberin Devamı

Festival’in İlk Hafta Konukları…

Kuzey Avrupa cazının en üretken isimleri arasında yer alan Norveçli gitarist Terje Rypdal’in 16 Ekim Cuma günü Aya İrini’de gerçekleşecek konserini ajandanıza mutlaka not edin. Bu konserde; akustik piyanonun saf ve melodik dünyası ile elektro gitarın sert mizaçlı, keskin ve tavizsiz karakterinin etkileyici buluşmasına tanık olacaksınız.

Phil Cohran’ın yedi oğlundan oluşan topluluk Hypnotic Brass Ensemble’ın caz, funk, soul ve hip hop tarzlarını bir araya getirdikleri müzikleriyle 16 Ekim Cuma günü, Türk cazının en saygın ve önemli trompet sanatçılarından biri olan İmer Demirer’in konseri ise 17 Ekim 2009, Cumartesi günü Babylon’da gerçekleşecek. Babylon’un 18 Ekim 2009, Pazar günkü konuğu ise Burçin Büke Ouartet olacak.

Haberin Devamı

Bunlar dışında Pazar gününü farklı bir etkinlikle geçirmek isteyenlere festivalin sürprizi “Cazlı Brunch”ı öneriyoruz. Festivalin yeni mekanlarından Asitane’de 18 ve 25 Ekim Pazar günleri saat 11:30’da düzenlenen etkinlik, kulaklarınız kadar damak zevkinize de hitap edecek. Festivalin bu yıl ilk kez sunduğu Cazlı Brunch’ın konuğu Türkiye’nin genç kuşak caz gruplarından EVO Trio olacak.

Akbank 19. Caz Festivali, 25 Ekim 2009’a kadar şehrin caz haline tanıklık etmeye geliyor. Bu müzik ziyafetini kaçırmayın ve geç kalmadan yerinizi ayırın.

Yazarlar