Kültür Sanat Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması

Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması

24.07.2013 - 17:09 | Son Güncellenme:

Akbank Sanat, Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması’nın bu yıl ikincisini düzenliyor.

Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması

Akbank Sanat, genç küratörlere destek vermek, güncel sanat alanında yeni projeleri teşvik etmek ve küratöryal çalışmalara olan ilgiyi arttırmak için geçen yıl başlattığı ve Meksikalı genç küratör Alejandra Labastida’nın birinciliği ile sonuçlanan Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması’nın bu yıl ikincisini düzenliyor.

Haberin Devamı

Küratör Başak Şenova tarafından geliştirilen yarışma projesi, 40 yaşını aşmamış tüm genç küratörlerin katılımına açık. Bireysel ya da grup olarak başvuruların kabul edileceği yarışma için, katılımcıların 10 Eylül 2013, Salı gününe kadar www.akbanksanat.com/icc adresindeki başvuru formunu İngilizce olarak doldurmaları ve sergi önerisinin kavramsal çerçevesini, sanatçı isimlerini ve işlerini detaylı olarak açıklamaları gerekiyor.

Yarışmaya katılan adaylar Eylül ayı içinde, Art in General, New York Direktörü ve 55. Venedik Bienali, Latviya Pavyonu Eş Küratörü Anne Barlow, Ashkal Alwan, Beyrut Direktörü Christine Tohme, ve 55. Venedik Bienali, Hırvatistan Pavyonu küratörü; Bosna Hersek’teki Project Biennial D-0 ARK Underground eş küratörü ve Virtual Museum of the Contemporary Art Direktörü Branko Franceschi’den oluşan yarışma juri üyeleri tarafından değerlendirilerek, yarışmanın birincisi belirlenecek.

Haberin Devamı

Kazanan küratöre taslak olarak önerdiği sergiyi, bir sergi kataloğu ve ek etkinlikler ile birlikte 2014’ün ilk yarısında Akbank Sanat’ta gerçekleştirme fırsatı verilecek.