Yaşam Akdeniz Oyunları Akdeniz Güvenlik'e emanet

Akdeniz Oyunları Akdeniz Güvenlik'e emanet

07.05.2013 - 09:49 | Son Güncellenme:

2020'nin provası Akdeniz Oyunları'nda yapılacak

Akdeniz Oyunları Akdeniz Güvenlike emanet

Türkiye'nin ev sahipliğinde 20-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 17. Akdeniz Oyunları'nın güvenlik ihalesini Akdeniz Güvenlik kazandı. Yaz Olimpiyatları'ndan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olarak gösterilen Akdeniz Oyunları'nda 1181 Türk güveliğin görevin yapacağı öğrenildi.
Akdeniz Güvenlik'in Genel Müdürü Sadi Taylan, "Bu organizasyon 2020 için prova niteliğinde. Böylesine bir devasa projenin güvenliğini Türk bir firmanın sağlayacak olması bizi gururlandırıyor. 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın en kuvvetli adayı İstanbul, bizde oyunların İstanbul'da yapılması kesinleşirse, güvenlik işinin talibi olacağız. Her Türk gibi bizde 2020'nin hayalini kuruyoruz. Akdeniz Oyunları da provamız olur" diye konuştu.

SPORCULARIN GÜVENLİĞİ TÜRK FİRMAYA EMANET

Akdeniz Girişim Holding'e ait şirketlerden biri olan Akdeniz Güvenlik'in 17. Akdeniz Oyunları'nda emniyet teşkilatına yardımcı olarak silahsız personelle görev alacağını ifade eden Taylan, "Ülkemiz adına çok önemli bir organizasyonda görev yapacağız. Hatanın telafisi olmayacağı bir organizasyonun ihalesini kazandık. Emniyetimizin her iki ilde de bu organizasyona yönelik çok güzel çalışmaları var. Biz de 1 Mayıs'tan itibaren projede çalışmaya başlayacağız. 7 Haziranda sporcular bölgeye gelmeye başlayacak. Oyunlarda 1181 personelle hizmet vereceğiz. Sporcuların kalacağı konuklama tesislerinin de 7 gün 24 güvenliğini sağlayacağız. Sporcuların kalacağı tesislerde yabancı dil bilen personelimizi görevlendireceğiz" şeklinde aktardı.

SPORTİF ORGANİZASYONLARI ÖNEMSİYORUZ

Akdeniz Oyunları'nda, istihdamının önemli bir kısmını oyunların düzenleneceği iller olan Mersin ve Adana'dan karşılayacaklarına dikkat çeken Taylan, "Sadece yöneticilerimiz ve özel ekibimiz İstanbul'dan gidecek. Saha ve tribünde görev alacak güvenlik görevlilerinin tamamına yakınını bölgedeki projelerimizde çalışan arkadaşlardan görevlendireceğiz. Sporcu ve seyircilerin huzur içerinde olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz hizmet mantalitesi olarak çok başarılı bir şirketiz. Sportif organizasyonları çok önemsiyoruz. Çünkü tüm dünyanın gözü bu arenaya dönüyor. Personelimizin güler yüzlü ve donanımlı olmasına çok önem veriyoruz. Akdeniz Oyunları'nda da kamu ve bölge halkıyla birlikte elbirliğiyle Türk misafirperverliğini yaşatalım istiyoruz" diye konuştu.

HEDEF OLİMPİYATLAR

Bu tür organizasyonların Türkiye için çok büyük bir nimet olduğunu ifade eden Taylan, "Hissedilmese de bu denli büyük organizasyonların en önemli parçalarından biri de güvenlik olayıdır. Zaten hissedilmediği zaman başarılısınız demektir. Türkiye son yıllarda uluslararası organizasyonlarda önemli başarılara imza atıyor. Biz de bu paralelde kendimizi geliştiriyoruz. 24 ülkeden binlerce sporcunun katılacağı Akdeniz Oyunları 2020 için bir prova niteliğinde. İstanbul 2020 yılında düzenlenecek yaz olimpiyatlarının en kuvvetli adayı. İnşallah olimpiyatlar İstanbul'a verilir. Şirket olarak bizde bu devasa organizasyonun güvenliğine talip oluruz" şeklinde konuştu.

ÖZEL GÜVENLİK SİVİLLEŞMENİN GÖSTERGESİ

Akdeniz Güvenlik'in Türkiye'deki yerel firmalar içerisinde en büyük ve borsada işlem gören tek şirket olduğuna dikkat çeken Taylan, Türkiye'nin 76 ilinde ve yurtdışında iş yapan, yaklaşık 10 bin personelli bir firma olduğunu aktardı. Taylan, şöyle devam etti: "Türkiye'de özel güvenliğin mazisi daha 8-10 yıllık, ancak çok mesafeler kat ettik. Özel Güvenlik Kanunu'nda daha rahat çalışmamızı sağlayacak bazı düzenlemeler de yapılacak. Sivilleşmenin ve demokratikleşmenin bir göstergesi olan özel güvenliğin sorumluluklarını kanun çerçevesinde etkin bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim işimizin hammaddesi insandır. Özel güvenliğin işi üniformayı giyip kapı önlerinde beklemekle sınırlı değil. İnsani ilişkiler ve güler yüz çok önemli. Bu nedenle şirket olarak hizmet içi eğitimleri ve tatmin edici bir ücreti çok önemsiyoruz. Sürekli personelimizle bir araya geldiğimiz sosyal etkinliklerle onların morallerini yüksek tutmaya gayret gösteriyoruz. Bizim şirketimiz asgari ücretle personel çalıştırmaz."

İSTANBUL'UN EN MODERN ATIŞ POLİGONUNU

Şirket olarak projelerinin yüzde 42'sinin kamu kurumlarında yüzde 58'inin özel sektörde olduğuna dikkat çeken Taylan, "Sadece kamuyla çalışan firmaların büyümesi çok zordur. Akdeniz Güvenlik aynı zamanda bir eğitim kuruluşu. Ayrıca, şirketimizin Mahmutbey'deki merkezinde kendi atış poligonumuzu kurduk. İstanbul'un en büyük ve en modern atış poligonu eğitim çalışmalarının dışında atış meraklılarına da açık olacak. Poligonumuzu gören Emniyet Teşkilatı mensupları ve meraklılar tam not veriyor" dedi.

Yazarlar