Güzellik Akupunktur Nasıl Kilo Kaybı Sağlar?

Akupunktur Nasıl Kilo Kaybı Sağlar?

07.10.2013 - 23:01 | Son Güncellenme:

Akupunktur vücudun farklı bölgelerine ince iğnelerin batırılmasıyla uygulanan eski bir Çin yöntemidir.

Akupunktur Nasıl Kilo Kaybı Sağlar

Akupunktur vücudun farklı bölgelerine ince iğnelerin batırılmasıyla uygulanan eski bir Çin yöntemidir. Akupunkturun, yaşam enerjisi olan qi (chi) akışını dengeleyerek işe yaradığı düşünülür. Bağımlılık, depresyon, bağışıklık sistemi rahatsızlıkları, sindirim hastalıkları ve migren gibi ağrıları tedavi etmekte kullanılır. Akupunktur ayrıca vücudun dengesiz olmaları durumunda kilo alımını sağlayabilecek bölgelerine düzen getirmeyi sağlar.

Haberin Devamı

Dr. Mehmet Öz’e göre kilo alımı, beynin düzenleyici bölgesi olan hipotalamus ve vücudun geri kalanı arasındaki enerji akışının bozulmasının sonucu olabilir. Akupunktur bu enerji akışını düzenleyip vücudun homeostaz durumuna gelmesini sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Bu amaçla vücuda yerleştirilen akupunktur iğneleri metabolizmayı canlandırır, sindirimi iyileştirir, yiyeceklere duyulan aşırı isteği azaltır, iştahı törpüler, besin maddelerinin vücut tarafından kullanımını iyileştirir ve obeziteyle alakalı hormonları düzenler. Akupunktur ayrıca kişinin doyduğunun farkında olmasını sağlayabilir ve karaciğer fonksiyonunu geliştirerek sindirimi, besinleri işlemesini ve yağ yakımını iyileştirir.

Haberin Devamı

Kilo kaybına yardımcı olması için akupunktur uygulayıcısı kulaktaki 4 önemli noktaya küçük iğneler yerleştirir: mide noktası, açlık noktası, endokrin noktası ve Shen Men noktası. Bazı vakalarda iğneler bantla kapatılarak birkaç gün yerinde kalmaları sağlanır. 2005’te psikoaktif ilaç kullanımı sonucunda obezite görülen psikiyatri hastaları üzerinde bir çalışma yapılmıştır. Bu grupta akupunktur tedavisi görenler kilo kaybederken, plasebo tedavi yapılanlar kilo almıştır. 1998’te yapılan bir çalışmada akupunktur tedavisi gören katılımcılar kilo kaybettiklerini ve iştahlarının azaldığını rapor etmişlerdir.

Kilo kaybı için akupunktur uygulaması yapmayı düşünenler deneyimli ve güvenilir bir hekim seçmeli, birkaç haftada uygulanan en az 10 seans boyunca tedaviye sadık kalmalıdır.


Maharishi Ayurveda İle Kilo Verme

Yazarlar