HAYATA KARŞI GÜÇLÜ DURMAK

KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!

Kadın olmak şüphesiz muhteşem. (İster yalnız yaşasın, ister kocaman bir aile olsun) evin düzenini sağlayan, evdeki bireylerin ihtiyaçlarını fark eden ve bunu bir şekilde çözen, çocuğu yetiştiren, dünyaya getiren, öz bakımını yapan, işinde değişik bakış açısıyla fark yaratan, zarifliğiyle ‘’dünyayı‘’ yumuşatan, bir şekilde bir şeyleri ‘’olduran’’ kadın olmak. İnsanlık tarihine bakınca ilk çağlarda kadının çok önemli olduğunu görüyoruz. Ana tanrıça kültü bunu bize yeterince anlatıyor. Peki kadının düşüşü nasıl başladı? Bu, başka bir yazının konusuJ Ama şu anda yine Anadolu topraklarında yaşadığına inandığımız Amazonlar’a da çok uzağız. Tabiî ki istediğimiz tek bir cinsiyetin hakimiyeti değil. Dileğimiz kadınların da erkeklerin de birbirlerini ve çocuklarını ezmeden, eşit koşullarda yaşaması. Bunun için şüphesiz KADININ GÜÇLÜ olması gerekiyor. Mümkün olabildiğince iyi bir eğitim, komşulara, akrabalara takılmadan gerekirse kendi ayakları üzerinde durabilmek, akıllı bir para idaresinden dünyayı anlamaya çalışma ve daha aktif bir zihin gerekiyor güçlü olabilmek için. Tüm bunları ancak ve ancak sağlıklı olabilirseniz gerçekleştirebilirsiniz, unutmayın.

Haberin Devamı

Etrafınızdaki kişilerin, ebeveynlerinizin, partnerinizin veya ilerleyen yaşlarınızda çocuklarınızın, torunlarınızın sizin bilgeliğinizden, yaşam tecrübelerinizden faydalanabilmesi için öncelikle sizin VAR OLABİLMENİZ gerekli. Siz sağlıklı olacaksınız ki etrafınızdakilere yararınız dokunsun. Uçak anonslarında bile ‘’uçaktaki basıncın düşmesi halinde önce kendinize sonra çocuğunuza maske takın’’ denir. Buraya kadar hep faydacı bir bakış açısıyla baksak da şimdide projektörü kendi üzerinize çevirin, düşünün siz güçlü ve sağlıklı olunca neler oluyor, neler olacak? Hem maddi hem manevi olarak kimseye muhtaç olmamak, kendinize duyduğunuz güvenin, saygının artması, sağlık sorunlarıyla uğraşmamak, dolaylı olarak çok önemli olmasa da diğer insanlar için çekim merkezi olmak. Bizce her yaştan kadını iyi hissettirecek bir şey bu. Bu sağlık, güç ve güven duygusunu kendimizin yaşaması kadar iyi olan bir başka durum da kızlarımızın bu duyguları içselleştirmesi, yaşaması. İşte biz anneler, teyzeler, halalar, anneanneler, babaanneler, ablalar, bakıcılar ve öğretmenler olarak bu gencecik beyinlerin sağlıklı şekillenmesinde çok ama çok önemli rollerdeyiz. Bunun farkında olmamız da kadınlığımızın gücü aslında.

Haberin Devamı

PEKİ NASIL?

Hayata karşı güçlü olmak ve sağlık ilişkilerinden bahsetmiştik. Sağlığınız için doktor gözüyle yapmanız gerekenler işte şöyle;

1- Fazla kilonuz varsa ideal kilonuza gelin, sağlıklı kilonuza dönün.

2- Hafif egzersizler yapın. Unutmayın önce bacaklarında hiç selüliti olmayan anneannelerimiz bizlerin yaşlarında gayet hareketli tiplerdi. Çünkü hayatlarını kolaylaştıracak teknolojiye sahip değillerdi. Teknolojiden faydalanmamak akılsızca bir durumsa, siz yürüyüş ve egzersiz yapıp bedeninizi akıllıca kullanın.

3- Uykunuza dikkat edin. Gece 23:00-03:00 arasını bedeninizin salgıladığı ‘’gençlik hormonu’’ nedeniyle uykuda geçirin.

Haberin Devamı

4- Zihin egzersizleriniz yapın.

5- Size ne iyi geliyorsa dua, meditasyon, yoga vb. üşenmeyin yapın.

6- Hem kendi psikolojinizi hem sevdiklerinizin psikolojisini ‘’sağlam’’ tutun.

7- Sağlık kontrollerinizi aksatmayın.

Aslında sağlığınızı korumak için ‘’yapabileceğiniz’’ pek çok önerimiz var. Ancak yerimiz kısıtlı. Daha fazla bilgiyi 14. Mart Tıp Bayramı’nda çıkacak ‘’Doktor Kardeşlerle Eğlenerek İnterAktif Zayıflama’’ kitabımızda bulabilirsiniz.

Kadınlar günümüz tekrar kutlu olsun, kimliğimize sahip çıkalım!

Sağlık, güzellik ve mutlulukla kalın…

Dr. Yasemin ARSLAN

Akupunktur ve Medikal Estetik Uzmanı

twitter.com/dryaseminarslan

instagram.com/yaseminadr

yaseminarslan.dr@gmail.com

www.estetikklinik.com

www.dryaseminarslan.com