Stil Alışveriş deyince ayakkabıları düşünenler

Alışveriş deyince ayakkabıları düşünenler

15.02.2012 - 12:47 | Son Güncellenme:

Yaz modası denince aklına yeni sandaletlerden ötesi gelmeyenler için 2012 baharının ayakkabıları...

Alışveriş deyince ayakkabıları düşünenler

Başlığın ardından ‘yani tüm kadınlar...’ diye özetleyerek mi girseydim cümleye? Havaların soğukluğu kış indirimlerine yaradı. Hâlâ kredi kartında kalan son damlalarla ucuza ayakkabı kapatmaya çalışan hemcinslerimi gözlerinden tanıyorum alışveriş merkezlerinde... Bir yandan ufak ufak bahar vitrinleri de görüş sahamıza giriyor. Yeni mevsim deyince yeni ayakkabıları anlayanlar için bahar modasına bir küçük giriş yapayım istedim:

Haberin Devamı

Ferhan İstanbullu

Blok renkler bu sezon kıyafetlerden aksesuarlara kaydı diye not düşmüştüm. Ayakkabılarda durum, çantalardan daha da alengirli. Elektrik tonlarındaki topuklar, sürpriz renk kombinleriyle karşımıza çıkıyor. Sandalet seçerken bu sefer eliniz siyahlardan mercan renklilere doğru kayabilir, şaşırmayın!

Bu bahar modasının bence en dikkati çeken sürprizi, spor kıyafetlere ait kumaşların, malzemelerin ve kalıpların şehir koleksiyonlarında karşımıza çıkması. İş, sweatshirt’e benzer bluzu, kalem etekle giymenin ötesine geçmiş. Kanıtı da seksi stilettoların şimdi cırtlı bantlarla, fermuarlarla tasarlanıp farklı markalarda karşımıza çıkması.

Topuklu ayakkabıları beğenip ‘gerçek’ hayatta şıklığı düz tabanlarda arayan, bohem-şık kadınlar! Üzeri boncuklarla, tüylerle süslü bu sandaletlerde aradığınız feminenliği bulabilirsiniz. Paçalarını kıvırıp giydiğiniz jean’iniz ve beyaz gömleğinizle birlikte tam bir Hamptons kadını gibi görüneceksiniz.

Haberin Devamı

Platformu en itici bulan kadınlara bile ‘acaba’ dedirtebilecek modeller geliyor bu bahar ‘Sportif seksi’den sonra bence yeni sezonun en dikkat çekici çıkışı, platformun bangır bangır dönüşü Renkli tabanlarıyla dikkat çeken platform ayakkabılar, rahatlıklarıyla giderek daha çok kadının aklını çeliyor.

Yazarlar