Sağlıklı Beslenme Alkali su nedir?

Alkali su nedir?

09.12.2016 - 09:37 | Son Güncellenme:

Yaşamın devamı için suya ihtiyacımız var bu bir kesin ancak su nedir ne nasıl olmalıdır? Alkali su nedir?

Alkali su nedir

‘SU’ nedir?

Neden bizim bu tatsız, renksiz, kokusuz sıvıya ihtiyacımız var?

Haberin Devamı

Vücuttaki besinlerinin taşınmasını ve atık maddelerin vücuttan atılmasını sağlayan tatsız , kokusuz sıvıya su denir. Bedenimizin %70’i ve kanımızın % 80 ‘i sudan oluşur. Kemiklerimizde bile %20 oranında su bulunmaktadır. Yaşlandıkça vücudumuzdaki su oranı %60-65’lere düşerken öldüğümüzdeki vücut su oranımız sadece %35-40 civarındadır. Bu kadar önemli bir sıvı olan suyu tüketmenin önemini kavramalıyız.S uyu tüketmek kadar önemli olan diğer bir olgu da kaliteli yani alkali su içmektir.

Peki ama iyi bir su nasıl olmalıdır? Alkali (PH sı yüksek olan su ) su ne demektir ?
PH dediğimiz şey bir maddenin asit-alkali oranını gösterir ve açılımı potansiyel hidrojendir.

0-14 arasında bir tablo düşünürsek 0-7ph arasında olan tüm besinler ve içecekler ASİDİK iken,7-14 ph arasındaki tüm besinler ve içecekler ALKALİdir. 7’nin üzerinde PH’ ya sahip suya ALKALİ SU denir.

Haberin Devamı

Bedenimizin bir asit ve alkali dengesi vardır. Bu dengeyi günlük hayatımızdaki beslenme şeklimiz, fast food yiyecekler, katlı maddeleri katılmış, işlenmiş ve ambalajlı gıdalar, hormon içeren besinler, soluduğumuz hava, kimyasal atıklar, stres, gerginlik ve olumsuz duygular etkiler. Vücudumuzun asit seviyesi yükseldikçe Ph’sı düşer ve dengenin sağlanması için vücut kendi rezervlerinden tüketmeye başlar. Kemik ve dişlerden kalsiyumu, kaslardan magnezyumu emmeye başlar. Bunun sonucu olarak kişilerde erken yaşta kemik erimesi, kas erimesi, eklem zorlukları, doku bozulmaları, yaşlanma etkileri görülmeye başlar.

Piyasada pek çok su var. Musluktan akan suyumuz, damacana ile eve gelen suyumuz ya da marketten şişe ile aldığımız su.

Hangisi doğru SU?
Suyun da kendine göre özellikleri olduğundan bahsederken mikro ve makro olma özelliklerini açıklamak gerekir. Mikro moleküler su, molekülleri iyice küçülmüş kümeciklerden oluşurken, makro moleküler su daha büyük su kümeciklerinden meydana gelmektedir.

Daha açık bir deyişle kan hücrelerimizin üzerinde de tıpkı cildimiz gibi minik gözenekler bulunur. Mikro moleküler yani alkali bir su içtiğimizde, küçük su moleküllerinden oluştuğu için kolaylıkla hücre çeperinden içeri girerek hücreyi oksijenlendirebilirken, hücreler arasında daha hızlı hareket eder, yağ parçalama ve oksijen taşımada daha etkin olur.

Haberin Devamı

Oysa makro moleküler su büyük yapısı nedeniyle hücre çeperinden içeri giremez ve kan hücrelerimizi oksijenlendiremez.

Böyle bir su içmek sadece susuzluğumuzu giderir. Musluk ve damacana suları makro moleküler iken, alkali olan su mikro molekülerdir.

Mikro moleküler olma özelliğinden dolayı içtiğiniz alkali su, hücrelerimize ulaşırken, yaşlanma, kırışma problemlerimiz azaltır, selülit problemlerimizi yok eder. İçerdiği negatif iyonlarla, vücuttaki tümör ve doku bozukluklarıyla savaşta etkili olduğu gibi serbest radikallerin(pozitif iyonların)diğer hücrelere saldırmasını da engeller.

Bağırsakta oluşan toksinlerden de alkali su içilerek kurtulabilirsiniz. Alkali su tüketildiğinde kan dolaşımı düzelir ve kanda pıhtılaşmaz. Sudaki PH enerji seviyemizi yükseltir, asidik atıkların vücudumuzdan atılmasını sağlar, alkolün zararlı etkilerini azaltır, damarları tıkayan yağları çözerek kolaylıkla vücuttan atılmasını sağlar, kalp krizi riskini azaltır.

Haberin Devamı

Özellikle alkol alınmış bir gecenin sonrasındaki sabah baş ağrısı ile uyanmamak için yapmanız gereken tek şey yatmadan önce 2 bardak alkali su içmektir. Ertesi gün başınızın ağrımadığını göreceksiniz. Ayrıca bol miktarda içtiğinizde kemiklerde eksik kalan kalsiyum ve kaslarda eksik kalan magnezyumu takviye ettiğini de belirtelim.

Yüksek tansiyon, sindirim problemleri, alerji, obezite, kireçlenme, ülser, diyabet, kalp rahatsızlıkları, astım, kronik yorgunluk gibi pek çok sorun da düzenli alkali su içildiğinde düzelme belirtileri göstermiştir. Vücudumuza ne kadar gerekliyse o oranda su vermeye dikkat etmeliyiz ve unutmamamız gereken şey: Bedenimiz ne kadar suya doyarsa o kadar sağlıklı, kaliteli ve uzun bir yaşamımız olur .
Her gün düzenli olarak alkali su tüketiminin tüm hastalıkları %80 oranında azaltacağı tahmin edilmektedir

Alkali su nasıl elde edilir?
PH oranı yüksek(8-10 PH arası )su içmek istiyorsanız evinize ya da ofisinize antioksidan alkali su arıtma cihazı (VERİTA Health’te bulabilirsiniz) koydurabilirsiniz. Bu cihaz sayesinde suyun yüzey gerilimi düşürülerek büyük su molekülleri parçalanır ve küçük su molekülü parçacıkları elde edilir. Küçülen su molekülleri vücudumuzun en kuytu, en ücra köşelerine kadar yayılıp hücre zarından içeriye girer. Böylece su vücudumuzun bütün hücreleri tarafından kolayca emilir ve vücudumuzun nemliliği (hidrasyonu)artar. Vücudumuz suya doyar, cildimiz kurumaz.

Haberin Devamı

Eczaneden alacağınız saf karbonatı(İngiliz karbonatı)1 litre suya 1 çay kaşığı ölçüsünde karıştırarak alkali su elde edebilirsiniz .Yada yine eczanelerde satılan suyun PH’sını yükselten alkali damlaları ,içeceğiniz suya karıştırmanız yeterli olacaktır.

Enerji seviyenizdeki yükselişten, cildinizdeki ışıldamadan ve daha pek çok olumlu etkiden alkali suyun faydalarını çok kısa sürede hissedeceksiniz.

Hadi şimdi bir bardak su için!

SEVİLAY ÖZTÜRK
VeritaHealth Halkla İlişkiler Müdürü ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı

Yazarlar