Kültür Sanat Altın Portakal'da "Çocuk Gelinlere Hayır"

Altın Portakal'da "Çocuk Gelinlere Hayır"

26.09.2013 - 14:38 | Son Güncellenme:

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 50. yılında ülkemizin acıtan yarası “Çocuk Gelinler” sorununa duyarlılık göstererek önemli bir ‘Sosyal Sorumluluk’ üstleniyor.

Altın Portakalda Çocuk Gelinlere Hayır

“Türk sinemasının Oscarı” olarak anılan Altın Portakal Film Festivali bu yıl Türk Sineması adına “Çocuk Gelinlere Hayır” diye haykırıyor.

Haberin Devamı

Yapımcılığını Sami Dündar’ın, yönetmenliği Erhan Kozan’ın yaptığı “Halam Geldi” isimli filme özel bir gala gerçekleştirecek olan Festival, üstlendiği Sosyal Sorumluluk mesajlarını sinema filmi aracılığı ile duyuruyor.

Gazeteci Evrim Kanpolat’ın bizzat şahit olduğu gerçek bir olaydan yola çıkarak yazdığı (IV Antrakt Uzun Metrajlı Film Senaryosu Yarışması’nda Birincilik ödülü) filmin senaryosu, Türkiye’nin en büyük problemlerinden biri olan çocuk yaşta gelin olan kızların acı dramını ve akraba evliliklerini ele alıyor.

KKTC Lefkoşa’da bir sınır köyü olan Akıncılar köyünde çekilen filme Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu ve Akıncılar Köyü Bayan Muhtarı Sutan Barbaros başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kişi destek verdi.

Haberin Devamı

Halam Geldi Filmi Oyuncuları:

Çocuk Oyuncular: Miray Akay (Myroslava Kostyeva), Melisa Celayir, Tunç Oral, Görkem Eşgünoğlu (Down Sendromlu), Melis Kara, Alfie (Köpek)

Türk Oyuncular: Burçin Terzioğlu, Tugay Mercan, Onuryay Evrentan Atasalihi, Necip Memili, Dilek Çelebi, Ümit Çırak,Turgay Tanülkü, Şefika Ümit Tolun, Berke Hürcan, Gürsu Gür, Nesrin Üskanat, Funda Pelin Kurt, Erkan Kabakçıoğlu, Cemal Gönen, Mert Soyyer, Metin Soyyer, Ömer H. Babacan (Bedensel Engelli), Orhan Osman (Buzuki Orhan), Metin Soltay.

K.K.T.C. Oyuncular: Osman Alkaş, Barış Refikoğlu, Erol Refikoğlu, Mehmet Samer, Derman Atik, Mehmet Soyluoğlu, Tuygun Töre, Akıncılar Köyü Sakinleri ve SOS Köyü Çocukları (KKTC Kimsesiz Çocuklar Kurumu)

Yunan Oyuncu: Manolis Sormainis

Filmin Özeti:

Film, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Rum köyü Limya (Lympia) sınırında Ezan seslerine Kilise çanının, Türk müziğine Yunan ezgilerinin eşlik ettiği sınır köyü AKINCILAR’da geçiyor.

Köyde üç çocuk, üçü de Diyarbakırlı, üçü de 13 yaşında, üçü de kaderine tutsak yol arkadaşları, çözüldükçe karışan bir törenin, ÇOCUK GELİNLERİN hikayesi bu...

Yapımcının notu:

“Halam Geldi Filmi; ülkenin kanayan yarası ‘çocuk gelinlerin onulmaz dramını’ çocukların gözünden anlatarak, sosyal sorumluluğunu yerine getirmeyi hedeflemektedir.