Kültür Sanat Amerikan müzik ödülleri verildi.

Amerikan müzik ödülleri verildi.

19.11.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Amerikan Müzik Ödülleri'ne Chris Daughtry ve Carrie Underwood damgasını vurdu.

Amerikan müzik ödülleri verildi.
Pop Star tarzı bir yarışma programı olan "Amerikan İdol"de sonuncu olan Chris Daughtry ve birinci olan Carrie Underwood, dün yapılan Amerikan Müzik Ödülleri gecesinde ödülleri topladı.
ABC televizyonun canlı yayımladığı Amerikan Müzik Ödülleri gecesi, Los Angeles’ın merkezindeki yeni Nokia salonunda yapıldı.


Ev sahipliğini komedyen ve "talk show" programı sunucusu Jimmy Kimmel’in yaptığı gecede Daughtry, kendi adıyla çıkardığı yeni albümüyle "en iyi favori pop-rock albümü", "en yeni atılım yapan şarkıcı" ve "en iyi yetişkin çağdaş şarkıcı" dallarında ödül kazandı. "American İdol"ın piyasaya kazandırdığı diğer bir şarkıcı Underwood ise "en iyi kadın country şarkıcı", "Some Hearts" adlı albümüyle "en iyi country albümü" ve seyircilerin verdiği oylar dalında 3 ödül aldı. "En iyi erkek pop-rock şarkıcısı" ve "FutureSex/LoveSounds" adlı albümüyle "en iyi soul/R&B albümü" dallarında iki ödül alan Justin Timberlake, ödülünü video konferans aracılığıyla katıldığı Avustralya’dan kabul etti.

Haberin Devamı


Aday gösterildiği üç dalda ödül alamayan Beyonce’ye, uluslararası şarkıcı ödülünü Usher verdi. Ödül gecesinde Beyonce listelerde bir numara olan "İrreplaceable" ve Celine Dion da "Taking Chances" adlı yeni parçasını seslendirdi. Gecede ayrıca Lenny Kravitz piyano başında son parçası "I’ll Be Waiting"i, 80’li yılların grubu Duran Duran da "Falling Down" adlı yeni ve "Hungry Like the Wolf" adlı eski parçalarını söyledi.

Gecenin açılışını yapan Fergie ise Beyonce ve Avril Lavigne’i arkasında bırakarak "en iyi kadın pop-rock şarkıcı" dalında ödül kazandı. Hamile olduğunu sonunda açıklayan Jennifer Lopez de Latin müzik dalında ödüle layık görüldü. Gençlik ateşinin de unutulmadığı müzik ödülleri gecesinde "High School Musical 2", "en favori film müziği" dalında ödüle layık görüldü. 35 yaşına giren Amerikan Müzik Ödülleri, pop-rock, country, soul/R&B, rap-hip hop, Latin, alternatif, film müziği, yetişkin çağdaş ve çağdaş esin müziği dallarında veriliyor. Adaylar albüm satışları ve parçalarının radyoda çalınması oranlarına göre belirleniyor. Bu yıl ilk kez hayranların gönderdiği oylar da adayların belirlenmesinde yardımcı oldu.