Stil Anadolu motifleri, modern tasarımlarla birleşiyor

Anadolu motifleri, modern tasarımlarla birleşiyor

25.08.2010 - 11:16 | Son Güncellenme:

Adını Mezopotamya topraklarında hüküm sürmüş, Kommagene Krallığı’nın tek tanrıçası güzeller güzeli Argande’den alan marka, bugün Güneydoğu kadınlarının elinde yeniden doğuyor.

Anadolu motifleri, modern tasarımlarla birleşiyor

Güneydoğu Anadolu’daki kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) ortaklığı ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (Sida) finansmanıyla Mayıs 2008’den beri uygulanan “GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi”, ürünlerini Argande markası altında topluyor. Proje, kadınların iş gücü piyasasına katılımını, Güneydoğu Anadolu'nun markalaştırılmasını ve yeni satış ve pazarlama fırsatlarının yaratılmasını hedefliyor. Argande koleksiyonunu hazırlamak üzere Batman ve Mardin’de kurulan atölyelerde yaklaşık 100 kadına istihdam olanağı sağlanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük ve yenilikçi hazır-giyim firmalarından biri olan MUDO’nun gönüllü desteği ve Hatice Gökçe’nin marka koordinatörlüğünde, Alex Akimoğlu, Aida Pekin, Günseli Türkay, Rojin Aslı Polat, gibi sektörün önde gelen tasarımcılarının elinden çıkan kıyafet ve aksesuarlar Güneydoğulu kadınlar tarafından üretiliyor.

Argande’nin 2011 İlkbahar Yaz Koleksiyonu, 27 Ağustos Cuma günü saat 10:00’da, İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde düzenlenecek İstanbul Fashion Week’de Artistik Yönetmen ve Koreograf Bilge Tuğsuz tarafından gerçekleştirilecek bir defileyle moda severler ile buluşacak. Defileyi, Argande koleksiyonunun imaj fotoğraflarını da çeken Gencer Bavbek fotoğraflayacak. IFW defilesinin makyajı ise Bobbi Brown’ın sponsorluğunda yapılacak.

Haberin Devamı

Anadolu motifleri, modern tasarımlarla birleşiyor

Yazarlar