Kültür Sanat Ankaralıların yeni lezzet durağı!

Ankaralıların yeni lezzet durağı!

20.06.2013 - 12:33 | Son Güncellenme:

Güllüoğlu en büyük şubesini Ümitköy’de açtı.

Ankaralıların yeni lezzet durağı

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinden ABD’deki Miami’ye kadar, 3 kıtada 6 ülkedeki 30 şubesiyle dünyaya Türk baklavası yediren Baklavacı Güllüoğlu, en büyük şubesini Ankara Ümitköy’de açtı. 4 bin metrekarelik açık ve kapalı alanda hizmet veren mekan 500 kişilik oturma kapasitesine sahip. Güllüoğlu’nun bir buçuk asırlık lezzet ve kalitesiyle hazırlanan baklava ve diğer tatlılarının yanı sıra, başta Antep yöresi olmak üzere Türk mutfağının ve dünya mutfağının en seçkin lezzetleri profesyonel bir ekip tarafından hazırlanıp servis ediliyor.

Haberin Devamı

Güllüoğlu’nun en büyük şubesi Ümitköy, gerek dekorasyonu gerek servisi gerekse zengin menüsü ile Ankara’nın yeme-içme alışkanlıklarına yeni bir soluk getiriyor. Bahçe, yarı açık ve kapalı salondan oluşan mekan, yüksek tavanları ve dekorasyonuna hakim cam kaplamalar ile ferah bir atmosfer sunuyor. Masaların birbirine olan mesafesi, aynı masadaki misafirlerin gürültüye maruz kalmadan, birbirlerini rahatça duyarak vakit geçirmelerine de imkan sağlıyor.

Mekanın Ankaralılara ve yolu Ankara’ya düşenlere sunduğu en büyük ayrıcalık hiç kuşku yok ki lezzet. Baklavacılıkta bir asırdır emek harcayan ve bugün dünyanın en büyük baklava üreticisi konumunda bulunan Baklavacı Güllüoğlu, Ümitköy’de baklava ve tatlı haricinde de hünerlerini bir bir ispatlıyor adeta. 50 yıldır Türkiye’ye ve dünyaya baklava yediren Nejat Güllü’nün 100 kişilik deneyimli ekibiyle hizmet veren mekan başta Antep yöresi olmak üzere yerli ve dünya mutfaklarından eşsiz lezzetler sunuyor.

Haberin Devamı

Ankaralıların yeni lezzet durağı

Ümitköy’deki Güllüoğlu’nun menüsündeki yerli lezzetlerden özellikle çoban kavurma, sarma beyti, Ala Nazik, fıstıklı kebap, enginar dolması, içli köfte, ballı imambayıldı, kuru biber dolması ve zeytinyağlı mantar kısa zamanda müşterilerin gözdesi olmuş durumda.

Gelelim dünya mutfağına… İtalyan usulü ince hamur pizza grubu, mekanın dünya mutfağındaki en iddialı lezzetleri arasında yer alıyor. Pizza severlerin özellikle ince hamur tercihini dikkate alan Güllüoğlu Ümitköy şubesi, pizzada beş seçenek sunuyor. Fungi, vejetaryen, bistecca, karışık ve margarita pizza seçenekleri, kullanılan malzemeler, miktar ve pişirme usulü ile ideal bir lezzet kıvamına sahip. Yine İtalyan mutfağından spagetti ve makarnalar da mekanın geçer not alan lezzetlerinden.

Mekanın kebap ve pide gibi yerel mutfak dahilindeki yemekler haricinde de geniş bir et menüsü var. Özellikle Damiglace sos ile hazırlanan ve tatlı ekşi armut ile sunulan Sirkeli Dana Bonfile ve Dağ Kekikli Piliç Külbastı mutlaka denenmesi gereken lezzetlerin başında geliyor. Somondan Meksika’nın ünlü fajitasına varıncaya kadar her damak tadına göre farklı seçenekler sunan menüden ne yiyeceğinize karar vermesi biraz zor.

Haberin Devamı

Ümitköy Güllüoğlu hafta sonuna özel sunduğu 150 çeşitten oluşan açık büfe kahvaltı ve bruch’la da oldukça iddialı. Mevsim meyve ve sebzelerinden kuruyemişe, zengin çeşit peynir ve kahvaltılıktan soğuk mezeye kadar doyurucu, leziz ve keyifli bir haftasonu kahvaltısı isteyen Ankaralılar için Güllüoğlu’nun Ümitköy şubesi doğru adres.

Ankaralıların yeni lezzet durağı

Dünyada baklavanın adı

1871 yılından bu yana Türk baklavasının en eşsiz ve lezzetli örneğini hazırlayan Baklavacı Güllüoğlu, bugün Kağıthane’deki 5 tonluk baklava üretim kapasitesiyle dünyadaki lider üretici konumunda bulunuyor. Nejat Güllü’nün 50 yıllık tecrübe ve maharetiyle bugün 3 kıta 6 ülkede bulunan 30 şubeyle dünyaya Türk baklavası yediren Baklavacı Güllüoğlu, Ümitköy şubesinde elbette tatlılarıyla da Ankaralıların beğenisini kazanıyor. Baklavalarının tadı, kokusu, görüntüsü, 35 ince katın yerken duyulan çıtırtısı ve bünyede yarattığı haz ile beş duyuya hitap eden Güllüoğlu, baklavanın yanı sıra kadayıf, fıstıklı burma, saray sarma, cevizli dolama, kadayıf burma gibi lezzetleriyle de tatlı severlerin favorisi.

Haberin Devamı

Antep’in boz fıstığı ve Urfa’nın sade yağı ile Güllüoğlu adı birleşince ortaya tüm dünyanın hayran olduğu geleneksel Türk baklavasının en eşsiz örneği çıkıyor. Fıstıklı ve cevizli çeşitlerinin yanı sıra vişneli, kestaneli ve diyet çeşitleri ile farklı ve hafif lezzet arayanlar için de seçenekler mevcut.

Son olarak küçük bir öneri: Pastaları mutlaka denemelisiniz!