Editörün Seçtikleri Anne Ecevit'in resmi satışta

Anne Ecevit'in resmi satışta

11.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Anne Ecevit'in resmi satışta

Anne Ecevitin resmi satışta

Anne Ecevitin resmi satışta
       OSMANLI medeniyetine ışık tutan sanat eserlerinin antika tutkunlarıyla buluşacağı yılın son müzayedesinde milyarlar konuşacak. Swissotel'de pazar günü yapılacak Maçka Mezat Müzayedesi'nde, iki ayrı gümüş karlık 12'şer milyar, Seladon ibrik de 10 milyar liradan satışa çıkarılacak.
       Bazı parçaların paha biçilmez olması nedeniyle teklifle satışa sunulacağı müzayedede, İbrahim Çallı'nın "Atatürk" portresinin yanı sıra DSP lideri Bülent Ecevit'in annesi Nazlı Ecevit'e ait "Bebek" adlı tablo da yer alıyor.
       Satışa sunulan 200 seçkin eser arasında yüzyıllar boyunca Osmanlı pazarına ve özellikle saray çevresine özel imalat yapan Avrupalı ve Çinli ustaların elinden çıkma ilginç parçalar bulunuyor. Müzayedede en yüksek fiyatla açık artırmaya sunulacak eserler arasında benzeri Topkapı Sarayı Müzesi'nde sergilenen 15. yüzyıl Çin Seladon ibrik ve 17. yüzyıl blue blanc nargile, Osmanlı amblemi ve bayraklarıyla süslü İngiliz çalarlı bronz masa saati, Fransız pırlantalı ve mineli cep saatleri, 18. yüzyıl Türk figürleri, ayyıldızlı Bohem pilavlıklar bulunuyor.
       18. yüzyıla ait tombak leğen, ibrik ve şekerlikler, tuğralı gümüşlerden leğen ibrik, hat takımı, gülabdan, buhurdan gibi günümüzde kullanılmayan eserlerin yanı sıra Zultan Abdülmecid'in sülüs istif hat levhası, 3. Ahmed tuğralı fermanlar ise teklifle satışa çıkarılacak.

       İşte milyarlık eserler
       Bronz Masa Saati: 12 milyar lira
       "Kemal Atatürk" tablosu: 9 milyar
       Tuğralı Gümüş Aznavur Kahvelik
       ve Tepsisi: 7.5 milyar lira
       Blue Blanc Nargile: 6 milyar lira
       2 adet Bohem Sahan: 6 milyar lira
       Beykoz Şekerlik: 6 milyar lira
       Bronz Baccarat Fener: 5 milyar lira
       Christofle Masa Üstü Seti: 5 milyar lira
       Tophane Rahle Şamdanı: 3 milyar lira
       Eser - i İstanbul Bozalık: 3 milyar lira


Yazarlar