Kültür Sanat Ara Güler'e Fransa'dan ödül

Ara Güler'e Fransa'dan ödül

03.09.2009 - 15:02 | Son Güncellenme:

Fransa’da Türkiye Mevsimi etkinlikleri kapsamında, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler onuruna düzenlenen serginin açılışı gecesinde, Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoë, Güler’e "Vermeil Madalyası" verecek.

Ara Gülere Fransadan ödül

Türkiye ve Fransa’nın Dışişleri ve Kültür Bakanlıklarının himayesinde;İKSV ve CulturesFrance’ın işbirliğiyle gerçekleştirilen "Fransa’da Türkiye Mevsimi"; Paris, Marsilya, Lille, Lyon, Strasbourg ve Bordeaux gibi şehirler başta olmak üzere Fransa’nın dört bir yanında devam ediyor. 31 Mart 2010’a kadar sürecek olan "Fransa’da Türkiye Mevsimi" kapsamında, dünyanın en prestijli fotoğraf kurumlarından biri olan "Maison Européenne de la Photographie", usta fotoğrafçı Ara Güler onuruna kapsamlı bir retrospektif sergi düzenliyor.

Haberin Devamı

Güler’in 9 Eylül Çarşamba günü açılacak "1950’li ve 1960’lı yıllarda İstanbul Fotoğrafları" (Photographies d’Istanbul des années 1950/1960) başlıklı retrospektif sergisi 11 Ekim tarihine kadar gezilebilecek. Serginin 8 Eylül Salı akşamı düzenlenecek Açılış Töreni’nde ise Ara Güler için özel olarak hazırlanan kataloğun tanıtımının ardından sanatçıya Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoë tarafından "Vermeil Madalyası" takdim edilecek.