Kültür Sanat ARMAGGAN Art & Design Gallery Solo Sergi Dizisi

ARMAGGAN Art & Design Gallery Solo Sergi Dizisi

08.05.2015 - 10:22 | Son Güncellenme:

ARMAGGAN Art & Design Gallery 2014 Nisan ayında başlattığı solo sergi serisinin yedincisine 14 Mayıs – 06 Haziran 2015 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

ARMAGGAN Art & Design Gallery Solo Sergi Dizisi

Nuri İyem ödüllü genç ressam Sinem Kaya ve resimlerini ahşap üzerine yine ahşabı bir heykeltraş sabrıyla işleyen Koray Akay’ın dinamik ve farklı katmanlarla dolu sergilerinde doğayı merkeze alıyorlar.

Haberin Devamı

Bir Varmış Bir Yokmuş

Sinem Kaya, insanın sonradan öğrendiği hırsları, ihtirasları ve korkuları ile kendi kendisini, ‘daha güvenli, daha steril ve daha modern’ olarak kurgulanmış , sözde mekanlara hapsederek yaşadığı yalnızlık duygusunu yansıttığı solo sergisine ‘Bir Varmış, Bir Yokmuş’ ismini verdi.

Bu yalnız insanlar, sanatçının resimlerinde zihnine kazınmış çocukluk hayallerini süsleyen masal kahramanlarına dönüşüyor. Teknik anlamda gerçek görünen bu figürler, onlarla empati kurmamıza ve bir tiyatro sahnesini andıran mekanın içine girmemize yardımcı olma amacını taşıyor.

Sanatçı sergisinde amacinin: “Ben bu masal kahramanlarına dönüştürdüğüm figürleri resmederken onları sıkıcı gerçeklikten kopartıp masalların içinde yeniden var ederek belki de bir çocukluk hayalimi gerçekleştirmeye çalışıyorum” seklinde acikliyor.

Haberin Devamı

Buzdağı

Sanatsal üretimini ve görüşünü, büyük bir zanaat becerisi ve ördüğü kompozisyonlardaki tasarım görüşü ile birleştiren ve henüz ilk sergisini düzenleyen yeni bir yetenek olan Koray, yarattığı ahşap kompozisyonlarla dikkatleri çekecek. Bir buzdağı gibi, ancak onun bize sundukları üzerinden anlatma istediklerini görebileceğiz. Derinlerde tuttuklarının ardından yeni sergiler için heyecanlı bekleyiş başlayacak.

Sanatçı ustalıkla kullandiğı ahşap malzeme için: “Her elime aldığımda, her çalışmaya başladığımda, üzerindeki sanatla beni kendine hayran bırakan, her dokusu ilmek ilmek işlenmiş, bana acizliğimi itiraf ettiren, yaşadığını an be an hissettiren, kokusu gönlümün derinliklerine işleyen, tüm düşüncelerime, hayal gücüme, bıkmadan usanmadan karşılık veren, bana sabrı öğreten, üzerine titrediğim, uzun uzadıya izlediğim, ilham kaynağım, yol arkadaşım… Hayal gardrobumda ki elbiseleri üzerine bir bir giyinen sensin,ben ise buz dağının görünen tarafıyım” diyor.

Sinem Kaya ve Koray Akay’ın solo sergileri, ARMAGGAN Art & Design Gallery’de yaratılan iki ayrı salonda, özel bir mimari çalışmayla sergilenecek.

Sergi, 14 Mayıs – 06 Haziran 2015 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.