Stil Arşivlik Kitaplar

Arşivlik Kitaplar

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Modanın tüm sektörlerle iç içe olduğu bir dönemde en önemli arşiv aracı kitaplar!..

Arşivlik Kitaplar

İnternet sitelerindeki araştırmaların artık kimseye yetmediği bir dönemdeyiz. Belki birkaç yıl önce bu kadar yoğun bir girişimde bulunmadığımız "moda" artık çoğumuz için vazgeçilmez bir hal aldı.

Haberin Devamı

Günümüzde moda dünyasının içindeki her şeyi kayıt etmeye çalışanlar için, en önemli unsurlardan biri; takip ettikleri tüm moda kanallarından arşivlik kaynaklar toplamak. Bu kaynakların başında elbette hızlıca elimize ulaştığı ve görsel açıdan çoğu malzemeyi bulabileceğimiz internet geliyor. Ancak, internet ile yetinmeyip, elinde hatırı sayılır bir kaynak olmasını isteyenler içinse kitaplar ilk sırada.

Biz de sizler için son dönemde, özellikle daha güçlü görsel kaynak olarak değerlendirilebilecek "arşivlik" olarak gördüğümüz kitapları seçtik.. İyi okumalar..

"American Dior"; Harper's Bazaar'ın eski yayın yönetmeni Kate Betts'in derlediği Dio'un Amerika'yı Fethediş hikayesi..


 

Arşivlik Kitaplar

"Cecil Beaton: The Art of The Scrapbook"; 20. yüzyılın en iyi fotoğrafçılarından Cecil Beaton,kendisi gibi fotoğrafçı james Danziger tarafından hazırlanan bu kitapla anılıyor. Kitapta, sanatçının özel koleksiyonlarından ve proje notlarından derlemeler yer alıyor.

Haberin Devamı

Arşivlik Kitaplar

Alexander McQueen "Genius of a Generation"; Geçtiğimiz dönem 7 mayıs'ta piyasa çıkan kitap, McQueen'in ölümünden sonra Kristin Knox tarafından hazırlanan bir başyapıt niteliğinde. Kitapta, McQueen'in çocukluğunu, okul hayatını, tasarım macerasını ve bitiremediği son koleksiyonu yer alıyor.

Arşivlik Kitaplar

Tom Munro "Daimani"; Biz onu Madonna'nın Give It to Me klibinin yönetmeni olarak biliyoruz. Ancak, Munro oldukça başarılı bir moda fotoğrafçısı. "Daimani" kitabında da ne kadar başarılı olduğunun bir kanıtı niteliğinde "bir anlığına" objektife poz veren ünlülerin birbirinden farklı pozları var. Kitabın sürprizi ise; Madonna'nın önsözü.

Arşivlik Kitaplar

Lisa Chaney"Chanel An Intimate Life"; Chanel'in hayatını anlatan bu zamana kadar sayısız kitap okumuş olabilirsiniz. Farklı kitaplar okumak ve arşive eklemekte herhangi bir sakınca olmadığını düşünen biriyseniz, Chanel'in yeteneğini, dönemin ünlü sanatçılarıyla yaşadığı ilişkileri ve dönemin stil anlayışını değiştiren bakış açısını anlatan bu kitabı kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Arşivlik Kitaplar

"100 Unforgettable Dresses"; Moda dünyasındaki sayısız tasarımcıyı düşünün, her sezon tasarlanan koleksiyonları.. Koleksiyonlardan ya da kişiye özel dikilen tasarımlardan hayranlıkla izlediğimiz kıyafetleri bir kitapta görmeyi istemez misiniz?. Grace Kelly'den Audrey Hepburn'e, Sarah Jessica Parker'a, Cate Blanchett'e pek çok ünlü ismin giydiği, hafızalara kazınan 100 elbisenin bilinen hikayeleri ve bilinmeyen sırlarını anlatan bu kitabı da arşivinize ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Arşivlik Kitaplar

Yazarlar