Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Kova yeniayında, geçmişi gelecekle uzlaştırmayı, hizalamayı öğreneceğiz. Bireylik ve özgürlük hepimizin ana konusu olacak. Sosyal haklarımızı ve hayatımızı, özgürlüklerimizi, otorite ile ilişkimizi, bilim ve teknolojiyle ilgili önyargılarımızı, doğru bildiğimiz yanlışları konuşacağız. Kendimizde yada dış dünyada güç ve üstünlük diye nitelediğimiz ne varsa onunla sınanacağız. Gözümüzde büyüttüğümüz yada değerini bilemediğimiz insanlarla ilgili bir tür uyanış yaşayacağız. Nasılsa beni seviyor, bana ihtiyacı var, beni kırmaz diye sevgimizi, nezaketimizi esirgediğimiz kişilerde bir uyanış yaşayacak ve bzii sınayacaktır. Sahip olduğumuz, ait olduğunuz ama hakkını veremediğiniz ne varsa kim varsa hepsiyle yüzleşmek zorunda kalabiliriz. İnsanlar üzerinde baskı kurmaya çalıştığımız ölçüde baskıya maruz kalacağımızı bilerek dikkatli davranalım. Rafine, sade, dolaysız, saf, gerçek, samimi, adil olanların kazanacağı bir dönemdeyiz.   

Haberin Devamı

Yakıp-yıkan değil, geçmişi temizleyip, geleceğe alan açan şahane bir yeniay yaşayacak olabiliriz. Yeniye yer açmak için eski düşüncelerden, inançlardan, alışkanlıklardan, çevrelerden kopmamız gerekiyor. Kova yeniayında beklenmeyen, aniden gelişen pek çok durum ortaya çıkabilir. Ruhsal-duygusal-zihinsel- fiziksel bir dalgalanma yaşanması muhtemeldir. Fırtına kiminin kalbinde, ruhunda, zihninde koparken kimi için bir hava olayı olmaktan öteye geçmeyecektir. Öngöremediğimiz olaylar her zamankinden daha çok kafa karışıklığı yaratabilir. Yerde ve altında, gökte ve üstünde bilinmeyen, beklenmeyen tüm durumlar; önyargılarınızı yıkmak için en iyisini yapmak isteyecektir. 

Vicdanın matematiğini kullanmalıyız.

Deneyimlediğimiz olaylar bize neden-sonuç bağlantıları kurmayı, yaşadıklarımızdan dersler çıkarmayı öğretir. Zamanla geleceğe dair isabetli tahminler yapabilir hale geliriz. Tecrübe çoğu zaman hayat kurtarır. Kova yeniayı ezberin, tecrübenin işe yaramadığı bir döneme işaret ediyor. Artık eski yöntemlerden, bireysel hareketlerden verimli sonuçlar alamayabiliriz. Geleceğe dair yeni idealler, hayaller, plan ve projeler geliştirmeye ihtiyacımız var. Tecrübeyi referans alamamak ‘’geçici’’ bir kriz yaratabilir. Öfke, refleksif davranışlar, ani kararlar tuzaktır, kontrolü elden bırakmayın.

Haberin Devamı

Tecrübenin, bilginin, bilimin açıklayıcı olamadığı bu dönemi nasıl karşılamalıyız? Olamaz, imkansız, mümkün değil, olmalı, yapılmalı, şart, kesin, net vb. sert ifadeleri rafa kaldırın. Bunu yapamam, bunu yemem, buraya gitmemden tutun, en yüce değerlerinize kadar değişmez, değişemez dediklerinizle sınanmak üzeresiniz. İçinde bulunduğunuz her duruma, ortama, iletişimde bulunduğunuz herkese ve kendinize başka bir yerden bakmak için çaba harcayın. Yaşadığınız her şeyin karşınıza çıkan her kişinin sizi ileri taşımaya çalıştığını anlayacaksınız. Kendinizle, çevrenizle, dünyayla akla gelen her şeyle ilgili fikriniz değişebilir, değişmelidir. Değişime gösterdiğiniz direnç yüce tarafından isyan, evrim yapma sözüyle geldiğiniz Dünya tarafından ihanet, karşınızdaki insan tarafından da kibir olarak algılanacaktır.   

Haberin Devamı

21 Ocak 2023 Kova yeniayı bir milattır.

Son üç yıldır kendi kendimizi yeniden var etmeyi denedik. Kendi bireysel alanlarımızı oluşturmak için çaba harcadık. Pek çoğumuzun çevresi, yaşam koşulları, yaşam alanı değişti, değişmek zorunda kaldı. Kendi enerji alanımıza uygun iş ortamlarına, sosyal gruplara, şehirlere, ülkelere, kişilere, ilişkilere, ortaklıklara doğru yol aldık. Hayatımızda kalan kişileri ya kendi enerji alanımıza çektik ya da biz onların enerjisine yükselmeye çalıştık. Gerçek ruh akrabalarımızı arayıp bulmaya çalışıyoruz. Şöyle bir arkanıza yaslanıp geçen zamana bir bakın, etrafınızda kalanlar kimler? Yaşamlar önce yola çıktığımız evrim arkadaşlarımızın çoğuyla buluştuk. Bir kısmıyla ise buluştuk ama aynı yolda yürümeyi başaramadık. Hayatımıza nerede, nasıl, kimle devam edeceğimize dair seçimler yapacağımız, yapmak zorunda kalacağımız bir dönemdeyiz. Bize inanan, ilerlememize, gelişmemize, büyümemize destek veren kişilerle sınav yaşayacağız. Büyük adımlar atmadan, ticari yatırımlar yapmadan, anlaşmalar-sözleşmeler imzalamadan, ilişkilere son vermeden, yeni aşklara yelken açmadan, aile ve arkadaşlarla yolları ayırmadan, spor-beslenme alışkanlıklarınızda düzenlemeler yapmadan vb. bireysel doğum haritanızın analizini yaptırın.

Kova yeniayı hakkında bir fikir sahibi olabilmeniz için burçlarınıza göre yorumlar aşağıdadır. Muhteşem bir yeniay deneyimi diliyorum.

Koç

Nereye ait olduğunuzu sorgulayabilirsiniz. Ortak inançlara, ideallere sahip olduğunuz kişilerle yaptığınız işlerde büyük başarı elde edebilirsiniz. Kariyer hayatınızdaki durağan dönem sona eriyor. Bireysel başarılar elde etmek, varlığınızı anlamlı kılacak bir hayat sürmek için yeniden kolları sıvamak zorundasınız. İkili ilişkiler (evlilik, ortaklık) konusunda önemli kararlar alıp, hayata geçirmek isteyeceksiniz. Evlilik, ortaklık, arkadaş çevrenizin değişmesi nedeniyle maddi-manevi büyüme yaşayabilirsiniz.     

Boğa

Nasıl bir kariyer hayatı istiyorsunuz? Bir türlü cesaret edemediğiniz iş tekliflerine bu defa evet diyebilirsiniz. Yeni işiniz, ortaklarınız sayesinde toplumsal imajınız tamamen değişebilir. Size bu dönem sezgileriniz, rüyalarınız yol gösterecektir. Evcil hayvanların bakımına yada  günlük işlere fazla odaklanıp gözünüzün önünü göremez hale gelmiş olabilirsiniz. Biraz geriye çekilip hayatınızda değişiklikler yapmanız gereken konuları gözden geçirin. 

İkizler

Yurtdışında yaşamak, uzaklarla iş ve ticaret yapmak için yaptığınız planlarda önemli bir yol ayrımına geldiniz. Eğitim, ticaret, seyahat veya taşınma nedeniyle uzaklara gidebilirsiniz. Hayat görünüşünüz değişti, beklentilerinize uygun cesur adımlar atmalısınız. Rüzgarın sizi savurmasına izin vermeyin, sizi mutlu eden işi yapın, ortamda bulunun vb. Dernekler, gruplar, sosyal ortamlar, organizayonlar içindeki görev ve sorumluluğunuzun artacağını söyleyebiliriz. Aşk ve çocuklarla ilgili konularda hareketlilik beklenebilir.

Yengeç

Maddi-manevi ortaklıklarınızı gözden geçirmek, gelir-gider dengesi kurmak isteyeceksiniz. Verdiğiniz koşulsuz sevgi, para, emek, dostluk katlanarak size geri gelecektir. Sırların ortaya çıktığı, sizi zorlayan koşulları değiştirmenin yolunu bulduğunuz önemli bir dönemdesiniz. İş-meslek alanında ilerlemek, büyümek için fırsatlar yakalayabilirsiniz, riskleri iyi analiz edin. Şimdiye kadar yaptığınız işten farklı işler yapmanız, farklı coğrafyalarda iş-ticaret şansı yakalamanız söz konusu olabilir. Ev ve aile ortamında da neşe ve keyfin arttığı bir dönemdesiniz.    

Aslan

İlişkilerde, ortaklıklarda ileri adımlar atmak isteyebilirsiniz. Evlenme kararı almanız ya da yeni bir ortaklık anlaşması imzalamanız beklenebilir. Hukuka intikal etmiş konularda olumlu gelişmeler olabilir. Nihayet adalet yerini buldu diyeceğiniz bir döneme girdiniz. Hayallerinize, ideallerinize ulaşmak için atacağınız adımlar olumlu sonuçlanacaktır. Yurtdışı iş, eğitim, tatil, ticaret fırsatları yakalayabilirsiniz. Ertelenen planları uygulama kararı alabilirsiniz. Yakın çevreniz, kardeşlerinizle ilgili güzel haberler alabilirsiniz.

Başak

İş ve çalışma hayatınızla ilgili yeni kararlar alıp, uygulamaya koyabilirsiniz. Günlük ritminiz artık değişiyor. Sağlık, beslenme konusunda titizlik göstermeniz gereken bir dönemden geçmektesiniz. Miras, nafaka yoluyla, ortaklarınız aracılığıyla dışarıdan gelen (borç, kredi) her hangi bir destekle maddi büyüme yaşayabilirsiniz. Yeniayda bireysel çabanızla elde ettiğiniz, edebileceğiniz kazançlar hakkında da düşünmelisiniz. Maddi-manevi değerlerinizi arttırmak, büyütmekle ilgili önemli teklifler, fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Terazi

Hayattan daha fazla keyif alabileceğiniz bir döneme girdiniz. Aşk hayatı, çocuklar konusunda olumlu gelişmeler yaşanabilir, haberler alınabilir. Sözleşmeler, anlaşmalar, evlilik-ortaklık konularında iyileşme yaşanabilir. Yeniay hayatı daha keyifli hale getirmek için seçenekler sunacak siz yeterki değerlendirin. Genel sağlığınızı, beslenme ve sporu merkeze alın. Dış görünüşünüze (güzellik, estetik) daha fazla özen gösterin. Yaratıcı işlere, üretime zaman ayırın. Geleceğe dair planlamalar yapmak, harekete geçmek hayatınızı daha keyifli hale getirecektir.  

Akrep

Aileyi ilgilendiren konularda bir hareketlilik başlayabilir, aile fertlerinin hayatlarında önemli değişiklikler olabilir. Yaşadığınız evi değiştirmek, yeni bir ev almak, taşınmak isteyebilirsiniz. Aile, yuva evlilik hakkında fikirleriniz değişebilir (evlenme, boşanma) önemli adımlar atabilirsiniz. İş hayatında başarı elde ettikçe sağlık ve güzelliğe zaman ayırmak isteyeceksiniz. Hareket halinde olsanızda bir türlü ilerleyememenize neden olan gizli engellerin (görev, kader, program) süresinin dolduğunu söyleyebiliriz. Rüyalar, vizyonlar, sezgiler yoluyla önemli mesajlar alabilirsiniz.

Yay

Kendi sesinizi duymak, sesinizi duyurmak uzun zamandır gündeminiz. Yeniay sosyal medya, yazmak, çizmek vb. sayesinde parlama şansı verebilir. İletişim sorunlarınızın çözülmesi, kardeşten, yakın çevreden gelen destek ana konu olabilir. Kısa süreli seyahatler sizi iyi hissettirecektir. Aşk hayatınız hareketlenebilir, aradığınız aşkı bulabilirsiniz. Yaratımınızın artmasıyla başarı, ilerleme, zenginleşme bekleyebilirsiniz. Dernekler, gruplar, sosyal çevre aracılığıyla seyahat, eğitim, ticaret şansı yakalayabilirsiniz. Cesaretli adımlar attığınızda hak ettiğiniz değeri göreceksiniz.      

Oğlak 

Gelirinizi arttırmak için yeni iş, kazanç fırsatları yakalayabilirsiniz. Aile içindeki maddi-manevi sorunların çözümüne yönelik gelişmeler yaşanabiilir. Ev almak-satmak rahat yaşayacağınız bir eve taşınmak isteyebilirsiniz. Toplumsal imajınızın değişmesine neden olacak gelişmeler (evlenme, ayrılma, iş-meslek, sosyal çevre değiştirme vb.) yaşanabilir. Kariyer hayatınızla ilgili önemli bir döngüden geçmektesiniz. Maddi-manevi güvende hissetmenize neden olan ortamlarda bulunmaya gayret edin.   

Kova

Hayatınızı önemli ölçüde değiştirecek kararlar alabilirsiniz. Beklentilerinize, hedeflerinize ulaşma noktasında fırsatlar dönemindesiniz. Dış görünüşünüzden iş-yaşam alanınıza kadar pek çok şeyi değiştirip, dönüştürme fırsatı elde edeceksiniz. Yazılı-sözlü iletişime dayalı işler yapıyorsanız büyük kitlelere sesinizi duyurma şansı elde edebilirsiniz. Kardeşlere, yakın çevreye dair iyi haberler alınabilir. Kısa seyahatler, ticari kazanımlar gündeme gelecektir.

Balık

Bütünün hayrına çalışmaktan büyük keyif alacağınız bir dönemdesiniz. Sezgisel mesajlar, ilhamlar, rüyalar yoluyla büyük bir arınma yaşayabilirsiniz. Duygusal ve fiziksel bağımlılıkları geride bırakma konusunda destek görebilirsiniz. Maddi büyüme yaşadığınız oranda paylaşmanız gereken bir dönemdesiniz. Maddi-manevi borçlu hissettiğiniz kim varsa hesabı kapatmayı denemelisiniz. Büyüme, zenginleşme çabalarınıza karşılık almak istiyorsanız eski defterlerin üzerinden geçin. Gerçek bir huzur ve güven ortamına doğru ilerlemektesiniz.   

Gökyüzünü dinleyin.