Yaşam Atatürk Eğitim’e 11 katlı ameliyathane

Atatürk Eğitim’e 11 katlı ameliyathane

07.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ‘ameliyathane ve anestezi yoğun bakım’ binası yapılacak.

Atatürk Eğitim’e 11  katlı ameliyathane

Bu amaçla 3 Eylül’de sözleşme imzalandı. Bina 33 bin metrekare kapalı alana sahip olacak, 11 katlı olarak inşa edilecek. 34 ameliyathanenin yanı sıra tıbbi operasyonlara destek verecek anestezi yoğun bakım, sterilizasyon, depo, patoloji gibi birimleri de içeren bir kompleks şeklinde planlandı. Depreme dayanıklı olacak yapının ana binayla bağlantısı 6 metre eninde tüp geçitle sağlanacak. Mimarisi akıllı bina olarak tasarlanan bu yeni bölümde 386 araçlık otopark da yer alacak.


SGK İzmir, üç ilçede merkez bina açacak
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir Bölge Müdürlüğü, Bayındır, Tire ve Ödemiş’te “Sosyal Güvenlik Merkezi” kuracak. Hazırlıkların devam ettiği, üçünün de bir ay içinde açılmasının hedeflendiği belirtildi, şöyle denildi: “Bu üç ilçedeki vatandaşlarımız, Ödemiş’teki irtibat bürosundan sağlık aktivasyon işlemlerini yaptırmaya devam edebilecek. Diğer işlemler için İzmir’deki merkezlerden hizmet alınabilecek. Ayrıca Bayındır Sosyal Güvenlik Merkezi’nde de 4A ve 4B sigortalılarımızın emeklilik, işveren, icra işlemleri, yine 4A, 4B ve 4C sigortalılarımızın sağlık aktivasyonu, banka değişikliği, diş provizyon gibi işlemleri yapılıyor.”

Hekimler uyardı: “Hapı yutmayın”
Referandum öncesi, evet-hayır tartışmalarına tabip odaları da katıldı. Ege’deki yedi tabip odası adına ortak açıklama yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Erdener Özer, “Referandumda ‘hayır’ diyeceğiz” dedi, üyelerini de ‘hayır’ oyu kullanmaya davet etti. Özer, şöyle konuştu: “Paketi tek başına AKP hazırladı. Uzlaşma sağlanmadı. Paketin, sağlık sektörüne de çare olmayacağını gördük. Sağlıkta dönüşüm adına tüm uygulamalar fiyaskoyla sonuçlandı. Başbakan, anayasa paketi için ‘hap’ tabirini kullanmıştı. Doktorlar olarak, halkımıza, ‘Bu hapı yutmayın’ çağrısında bulunuyoruz. Yan etkileri çok fazla. Yaralarımızı tedavi edecek nitelikte değil.”

Yazarlar