Yaşam Atlara fısıldayan büyükelçi

Atlara fısıldayan büyükelçi

24.03.2008 - 01:37 | Son Güncellenme:

İçinde binicilik kulübü olan dünyadaki iki büyükelçilikten biri olan Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği’ne konuk olduk. Büyükelçi Eckart Cuntz’ı at sırtında görüntüledik

Atlara fısıldayan büyükelçi

Ankara’nın, Bakanlıklar ile Çankaya Köşkü’nü birbirine bağlayan en geniş caddesi Atatürk Bulvarı üzerindeki Almanya Büyükelçiliği, başkentteki yabancı diplomatlar ile ailelerinin binicilik heyecanına ev sahipliği yapıyor.
Büyükelçilik çalışma binaları ve konutunun bulunduğu 6 hektarlık geniş bahçede Almanya Büyükelçiliği Binicilik Kulübü’nün (ABBK) diğer üyeleri gibi ata binen Büyükelçi Eckart Cuntz, bu spora tutkusunu, “Dünyanın tüm mutlulukları at sırtında yatar” sözleriyle özetliyor.

Haberin Devamı

Sultan’ın binicilik arkadaşı
İçinde binicilik kulübü yer alan iki büyükelçilikten biri olarak (diğeri Etiyopya’da) ün yapan Almanya Büyükelçiliği Binicilik Kulübü’nün en tanınmış üyesi olan Cuntz’la konuştuk.
Cuntz’un, çocukken  komşularının çiftliğinde tanıştığı atlara ilgisi görev yaptığı Afganistan, Malezya, Brunei ve İran’da artarak sürmüş. Brunei’de Sultan’ın Kraliyet Polo Kulübü’ne üye olan Cuntz, her yıl yapılan geleneksel at yarışlarına da yarışmacı olarak katılmış. Cuntz, Brunei’ye gidecek olanlara “plajları at üstünde gezmelerini” tavsiye ediyor.

Ağrı’ya atla çıkma hayali
İran’da da 4 atı olduğunu söyleyen Cuntz, “En büyük hayalim El Burs Dağları’nı bir haftada atla aşıp Hazar Denizi kenarına inmekti, fırsat olmadı. Türkiye’de imkân olursa böyle uzun bir tırmanışı at üzerinde yapmayı çok isterim. ‘Ağrı Dağı’na çıkabilir miyim?’ diye soruşturdum. O kadar yükseğe çıkılamıyormuş” dedi.
Kulüp Başkanı Behforus Semtner-Bahadori de kulüp üyeleri arasında Ankara’daki büyükelçiliklerinin yanı sıra UNHCR, WHO gibi uluslararası örgütlerde çalışanlar ile ailelerinin yer aldığını belirtti.

Haberin Devamı

‘Üyelere açığız’
Başkan Semtner-Bahadori, “Kulübü üye aidatlarıyla yaşatabiliyoruz. Biniciliğe ilgi duyan yeni üyeleri aramızda görmek isteriz. İstekliler Almanya Büyükelçiliği’ne (Telefon: 4555100) başvuruda bulunabilir” diye konuştu.
Kulübün hocası Ayhan Ökmen de büyüklerin yanı sıra çocukları da eğittiklerini vurgulayarak, “5-8 yaş arasındakileri hayvan sevgisi aşılamak için bahçede ‘adeta’ yürüyüşüyle gezdiriyoruz, 8 yaşından sonra ise biniş eğitimi veriyoruz” dedi.

Almanca anlayan Türk atı
Çekimler sırasında huysuz olan Doruk’u sakinleştirmek için atın kulağına fısıldayan Cuntz, “Atlar konuşma ve hareketlerinizden ne istediğinizi hisseder. Türk atı olmasına rağmen Doruk’un Almancamı anladığına inanıyorum” dedi.

Yazarlar