Editörün Seçtikleri Avène Güneş Ürünleri ve TURMEPA

Avène Güneş Ürünleri ve TURMEPA

15.05.2018 - 13:21 | Son Güncellenme:

Avène Güneş Ürünleri ve TURMEPA, denizlerin korunması amacı ile “Ekosorumluluk Çalıştayı”nda bir araya geldi.

Avène Güneş Ürünleri ve TURMEPA

Cildi güneşin zararlı UV ışınlarından koruyan Eau Thermale Avène Güneş Ürünleri; doğada çözünebilir formülüyle deniz ekosistemini önemseyen bir marka olarak Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA ile iş birliği yapıyor. Bu kapsamda denizlerin korunması ve kirliliğin önlenmesi konusunda farkındalığı artırmak amacı ile geçtiğimiz günlerde “Eko sorumluluk Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

50 yılı aşkın süredir halk sağlığına hizmet eden çalışmalarıyla öne çıkan Pierre Fabre Dermokozmetik firmasının markası Avene Güneş Ürünleri ile TURMEPA bu çalıştayda eczacılar ve basın mensuplarını bir araya getirdi.

Beşiktaş Deniz Müzesi Çaka Bey Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Eau Thermale Avène Ürün Müdürü Ece Barlak; “Büyük bir özenle hazırlanan güneş ürünlerimizin doğada çözünebilir formülü, denizlerdeki kalıntılara minimum etki etmektedir. Bu amaçla yola çıkmış olan Eau Thermale Avène, Fransa’da PurProjet ile işbirliği yaparak, deniz ekosisteminin sürdürülmesinde önemli payı olan mercanların korunması için çalışmalar yapmıştır. Böylece Bali’de ve Güneydoğu Asya’da 1 milyondan fazla mercan yeniden dikilmiştir.” dedi.

Haberin Devamı

Avene’den TURMEPA’ya sponsorluk desteği

Barlak, Türkiye’de yapılan çalışmalarla ilgili olarak: “Pierre Fabre Dermokozmetik ürünü olan ve denizlere zarar vermemesiyle bilinen Eau Thermale Avene, DENİZ TEMİZ-4 teknesine sponsor oluyor. Marmaris Bozburun Koyu’nda faaliyet gösteren tekne, Avene sponsorluğuyla sezon boyunca deniz temizliği yapacak. Böylece, cildi güneşin zararlı UV ışınlarından korurken, deniz ve okyanuslara gösterdiğimiz saygıyı, gerçekleştirdiğimiz aktivitelerle de pekiştiriyoruz.”dedi.

Ekosorumluluk Çalıştayı sayesinde denizel kirlilik ve plastikler konusunda farkındalık yaratıldı.
TURMEPA tarafından Denizleri Koruma eğitiminin gerçekleştiği çalıştayda bir araya gelen eczacılar ve basın mensupları, “Denizlerin Önemi, Denizler olmasaydı ne olurdu?, Denizlerin bugünkü durumu nedir?, Deniz Çöpleri, Plastikler-Mikroplastikler” konu başlıklarında grup çalışması yaptılar. Çalışma sonrası her grup sunumlarını katılımcılara aktardı ve bu çıktılarla bir sonuç bildirgesi hazırlandı. Etkinlik bildirgenin yayınlanması ve katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi. Çalıştay sayesinde denizel kirlilik ve plastikler konusunda farkındalık yaratıldı.

Pierre Fabre Hakkında

Pierre Fabre Grubu, araştırma geliştirme kültürüne, etik ve pharmasötik değerlere sahip, 50 yılı aşkın süredir halk sağlığına hizmet eden ikinci büyük bağımsız Fransız farmasötik firmasıdır. 130 ülkedeki 10.000 çalışanı, firmanın ilaç, aile sağlığı ve dermo-kozmetik alanlarındaki mükemmeliyetçilik ve yenilikçiliğe duyduğu arzuya ortak olmaktadır. Grup 2012 yılında 1,98 milyon avro ciroya ulaşmıştır ve cirosunun %54’ü uluslararası alandan elde edilmektedir. 44 ülkede iştiraki bulunan Pierre Fabre Grubu, 130 ülkede faaliyet göstermektedir.

Haberin Devamı

TURMEPA Hakkında

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla başlatılmış bir sivil toplum hareketidir. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı TURMEPA, 1994 yılında kurulmuştur. Yürüttüğü çalışmalarla kısa sürede, Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Hopa’dan İskenderun’a kadar (adalar dahil) 8.333 km’lik kıyı şeridinde şube ve gönüllü ordusuyla Türkiye’nin denizlerini yaşatma çabasını sürdürmektedir. TURMEPA, Bakanlar Kurulu’nca 19.06.2000 tarihinde alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etmiştir. 1995 yılında yayınladığı ‘’Denizleri Koruma Deklerasyonu’’ ile Birleşmiş Milletler Çevre Programı, International MaritimeOrganization (IMO-Uluslararası Denizcilik Örgütü), The Club of Rome (ICS-Roma Klübü) ve International UnionforConservational of Nature Resources (IUCN-Dünya Korunma Birliği) gibi organizasyonların uluslararası platformlarda desteklerini alan TURMEPA, aynı zamanda, 2011 yılında uluslararası platformda Çevre Yönetim Sistemi belgesi olarak bilinen ISO 14001 belgesini almaya hak kazanmıştır.

Yazarlar