Yaşam Avrupa’da domuz gribi yayılıyor

Avrupa’da domuz gribi yayılıyor

26.12.2010 - 02:52 | Son Güncellenme:

Tüm dünyada 2009’da büyük bir paniğe neden olan ve bu ay başında Avrupa’da yeniden görülen domuz gribi, İngiltere’de can almaya devam ediyor

Avrupa’da domuz gribi yayılıyor

Ülkede domuz gribinden hayatını kaybedenlerin sayısı bu hafta 27’ye ulaşırken, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi de salgına karşı tüm Avrupa’yı uyardı. Vaka oranı İngiltere’deki kadar yüksek olmasa da, Merkez hastalığın yayılmaya başladığını açıkladı.
ABD ve Kanada’nın da kimi bölgelerinde domuz gribi vakalarının görüldüğü öğrenildi. Hastalığın daha çok çocuk ve gençler arasında yayıldığına dikkat çeken uzmanlar, domuz gribi belirtisi gösterenlerin dinlenmelerini, bol sıvı tüketmelerini, ağrı kesici almalarını tavsiye ediyor ve özellikle risk gruplarına aşı olmalarını öneriyor.

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ:
Yedi milyon kişi hastanelere başvurdu
BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman’ın soru önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribi salgını döneminde yaklaşık 7 milyon kişinin hastanelere başvurduğunu, 656 kişinin de öldüğünü belirtti. Akdağ, “Ülkemize 11 milyon doz aşı getirildi. Kullanılmayan 5 milyon doz aşı, ihtiyaç duyulan diğer aşı ve ilaçlarla değiştirildi. 3 milyonu kullanılan, 3 milyonu ise stoklanan 6 milyon aşı için ödeme yapıldı. Stok aşılar pandemi gündeme geldiğinde cüzi bir bedelle yeni aşıyla değiştirilebilecek” dedi.
ANKARA ANKA

Yazarlar