Güzellik Ay döngülerine göre güzelleşin!

Ay döngülerine göre güzelleşin!

29.01.2014 - 15:37 | Son Güncellenme:

Ay’ın 30 gün içindeki hareketleri ruh halinin yanı sıra; cilt, saçlar ve tüm beden üzerinde etkili. Neden bazen güzel, bazen daha az güzel hissettiğinizi anlamak için Ay’ın şifrelerini öğrenmelisiniz.

Ay döngülerine göre güzelleşin

Bazen kendimizi neden çok enerjik hissederiz de, bazen yerimizden kıpırdayamayız? Cilt bakımları neden bazen sorun yaratır da, bazen ışıl ışıl oluruz? Operasyonlar neden bazen rahat geçer de, bazen zorlaşır? Regl dönemleri neden bazen gerçekten baş belası olur? Tüm bunlar üzerinde Ay’ın pırıltılı parmağı var. Ay’ın 30 gün içindeki hareketleri ruh halinin yanı sıra; cilt, saçlar ve tüm beden üzerinde etkili. Neden bazen güzel, bazen daha az güzel hissettiğinizi anlamak için Ay’ın şifrelerini öğrenmelisiniz. Kurban Bayramı ya da Paskalya gibi “oynak” bayramların bugün bile Ay’ın hareketleriyle hesaplandığını biliyor muydunuz? Ay, 30 günde güneşin bir yılda dolaştığı tüm burçları geziyor. Her burçta birkaç gün konaklayıp şifa dağıtıyor. Birinci Dünya Savaşı’ndan öncesine kadar bütün takvimlerde Ay’ın burçlardaki konumunu bulmak olanaklıydı. Bugün nedense bazı takvimler bu bilgiyi vermiyor. Oysa doğa kuralları ve ritmlerini küçümsemenin bedeline kimsenin burun kıvırmak istemeyeceği bir çağda yaşıyoruz. İşe Ay’ın hangi burçta olduğunu gösteren takvimi bulmakla başlayın.

Haberin Devamı

Ay Koç burcundayken baş ağrısı, migren, burun kanaması, horlama, polip, soluk algınlığı ve sinüzit üzerinde çalışın. iki-üç günlük Koç döneminde baş, göz ve burun bölgesine yapacağınız her şey iki misli şifa veriyor. Bu bölgelere yapılacak ameliyatlar hariç. Koç günlerinde baş, göz ve burun bölgesine yüklenen her şey zararlı. Bu bölgeler için ameliyat gününü siz tayin edebiliyorsanız, Koç günleriyle 20 Mart-20 Nisan arasından sakının ve sondördün’ü tercih edin. Örneğin peeling yapmak için sondördün uygundur. Ayda bir kere yeterli. Yengeç ve Balık dışındaki ay günlerini kullanın. O dönemlerde beden, gereksiz ve zehirli herşeyi daha kolay attığı için, deri de ölü hücreleri ve nasır tabakayı kolay teslim ediyor. Uzun süre yumuşak ve kaygan kalıyor. Cilt sondördün’de pek mikrop da kapmıyor. Ay o sıra Aslan’daysa kalp, Terazi’deyse kalça, Oğlak’taysa diz ve Koç’taysa yüz ameliyatları yapılmamalı. Estetik ameliyatlar ve yüz germelerde Dolunay’a yaklaştıkça risk artıyor. Dolunay’da en olumsuz şartlar hakim. Her cerrah bilir ki, ameliyat sonrası komplikasyon ve enfeksiyonlara ilkdördün’de sık rastlanıyor, iyileşme uzun sürüyor. Dolunay’a doğru kanamalar fazlalaşıyor, yara izlerinin iyileşmesi zorlaşıyor, kalıcı iz olasılığı artıyor.

Haberin Devamı

Kim güzel göğüsler ister?

İkizler enerjisi omuzları, kolları, elleri ve akciğer faaliyetlerini etkiliyor. İki-üç günlük ikizler döneminde bu bölgelere yapılacak her şey iki misli iyi; cerrahi müdahaleler hariç. Bu bölgeleri ikizler döneminde zorlayan örneğin cereyanda kalmak gibi her şey diğer günlere kıyasla daha zararlı. ikizler günleri masaj ve lenf drenajına en uygun dönem. Bedende yıllar boyu toplanmış atık ve kasılmalar, bugünlerde daha rahat çözülüyor. Sondördün’ün toprak (Boğa, Başak, Oğlak) günlerinde de inatçı blokajlar kolay çözülüyor. Gevşeme, kramp çözme ve detoks amaçlı masajları genel olarak sondördün’de uygulayın. Güçlendirip canlandırma masajlarını ilkdördün’e bırakın. Sondördün’deki su günlerinde (Akrep, Yengeç, Balık) lenf drenajı da büyük fayda sağlıyor. Beden suları hareketlenmeye daha uygun oluyor. Yengeç enerjisi göğüs, akciğerler, mide, karaciğer ve safrakesesini etkiliyor. iki-üç günlük Yengeç döneminde göğüs bölgesine yapılacak her şey iki misli iyi; ameliyatlar hariç. Bu bölgelere Yengeç günlerinde her yüklenme, diğer günlere kıyasla daha zararlı. Ay Yengeç’teyken ya da büyürken, göğüse tıbbi müdahale yasak. Hangi kadın göğüslerinin güzel olmasını istemez ki? Müdahaleyi sondördünde yaptırın ve göğüs ameliyatı olacaksanız Yengeç günlerinden uzak durun. Çok önemli hatırlatma: Kanser çoğunlukla biyopsiler sonunda harekete geçiyor. Doktorlar bunu bilmelerine rağmen; anlaşılır nedenlerle dile getirmiyorlar. Riski aza indirmek için, rutin doku alımını sondördün’ün Yengeç günleri dışında yaptırın. Aslan günleri kalbe, kan dolaşımına, sırta, diyaframa ve saçlara etki ediyor.iki-üç günlük Aslan döneminde bu bölgelere yapacağınız her olumlu şey, iki misli iyi; ameliyatlar hariç. Buralara her yüklenme, diğer günlere kıyasla daha zararlı. Aslan günlerinde saçlarınızla ilgilenin. Saç kestirmek için Başak günleri de uygun. Ayın büyümesi (ilkdördün) ya da küçülmesi (sondördün) önemli değil. Yengeç ve Balık hariç ilkdördün’deki herhangi bir günü de kullanabilirsiniz. Sondördün’deki Oğlak günü uygun değil. Yengeç ve Balık günlerinde saçlarınızı yıkamayın bile. Başak günlerinde perma iyi tutuyor. Aslan günlerinde güçlü saçlar aşırı kıvırcıklaşıyor. ilkdördün’de daha iyi boya tutuyor. Renk daha yoğun, dahakuvvetli oluyor. Sondördün’de boya yıkamayla kolay çıkıyor. Doğru zamandave ilkdördün’de kesilmiş saçlar sağlıklı ve çabuk uzuyor; sondördün’de ve doğru zamanda kesilen saçlar ise daha yavaş ve sağlıklı; ama daha sık uzuyor.

Haberin Devamı

Dans ederken detoks yapın!

Haberin Devamı

Başak günlerinin gücü karın bölgesini ve hazım sistemini etkiliyor. İki-üç günlük Başak döneminde bu bölgelere yapacağınız her şey iki misli yararlı; ameliyatlar hariç. Hazım sistemine yüklenmek zararlı. Büyük ve kat kat bir karın sizi rahatsız ediyorsa, müdahale için Başak günlerini kaçırmayın. Kaliteli bir deri germe yağıyla yağın olduğu bölgeye saat yönünde masaj yapın; hoşça ısındığını hissettiğinizde karın jimnastiğine geçin. Duş altı masajı da Başak günlerinde etkili oluyor. Bu günlerde saat yönünde dans edin. Hareketiniz detoks ve ışınlardan arınma görevi yapacak. Terazi günlerinin gücü, kalça ve böbreklerle sidik torbasını etkiliyor. iki-üç günlük Terazi döneminde bu bölgelere yapacağınız her şey, iki misli koruyucu; cerrahi müdahaleler hariç. Ayrıca Terazi günlerinde bu bölgeleri zorlayan her şey iki kat zararlı. Karın ve kalça bölgesindeki “hamilelik çatlakları” olarak nitelenen pembe-beyaz çizgilerin oluşmasını önlemek için bu dönemde çalışın. Zaten oluşmuş olanlar için ne yazık ki yapacak bir şey yok. Epitel tabakanın bu zayışığının nedeni E vitamini eksikliği. Terazi günlerinde tehlike altındaki bölgeleri doğal bir germe kremiyle ovun. Her Terazi gününde sorunlu bölgeleri saat yönünde önce kaba bir eldivenle, sonra bir germe kremiyle ovun. işlemi sondürdün’ün tamamında yapabilirsiniz. Hiçbir burç cinsel organları ve idrar yollarını Akrep kadar etkilemez. iki-üç günlük Akrep döneminde bu bölgeler için yapacağınız her şey, iki misli sağaltıcı; ameliyatlar hariç. Bugünlerde bu bölgeleri zorlamak diğer günlere kıyasla kesinlikle zararlı. Cinsel bölgelerin temizliği için koruyucu madde kullanılmamış, deriye dost ürünler tercih edin. Regl günleri dışında pedleri unutun, pamuklu iç çamaşırından şaşmayın.

Haberin Devamı

Genital bölgeler için parfümlü her şeyden kaçının. İnsanın öz kokusunun mücadele edilmesi gereken bir şey olduğu fikrini aklınızdan hemen çıkarın. İnsanın doğal kokusunda canlı enformasyon yatıyor ve eğer duyularınızı geliştirebildiyseniz doğal kokular size çok şey anlatabilir. Birçok kadın ve erkek, oturma banyolarının koruyucu ve iyileştirici etkilerinden nasiplerini almışlardır. Özellikle Akrep günlerinde mutlaka oturma banyosu yapın; hiç olmazsa ayda bir. Güçlendirici civanperçemi, kadın hastalıklarının şifasında en güçlü bitkilerden aslanpençesi, iltihaplanmaya iyi gelen papatya, çok güçlü kanamalar ve genel olarak kadın rahatsızlıklarında en sık başvurulan bitkilerden çobançantası’nı eğer taze toplayıp kış için saklayabiliyorsanız muhteşem. Ama aktardan aldıklarınız da iş görür. Doğru karışım miktarı konusunda hislerinize güvenin, aşırıya kaçmayın. Tam gramaj vermek, her zaman kendiniz için en iyinin ne olduğu konusundaki sezgilerinizi köreltir. Zor bir doğum ya da yanlış beslenme sonucu oluşmuş basurun duş sonrası soğuk suyla yıkanması bu dönemde iyi geliyor. Korunma için düzenli hazma dikkat edin ve yaşamınıza hareket katın. Oğlak günlerinin gücü deriyi, dizleri ve kemik yapısını etkiliyor. iki-üç günlük Oğlak günlerinde bu bölgeler için yapacağınız her şey iki kat yararlı; cerrahi müdahale hariç. Bu bölgelere her zorlama iki kat zararlı. Bu günler tüm cildi etkiliyor. Cilt bakımını zaten hiç ihmal etmeyin; ama Oğlak günlerinde daha titiz olun. Derin temizlik yapın. Pürüzlere ve sivilcelere müdahaleyi sondördün’de yapın ki, yara izi sıfıra insin. Satın alacağınız tüm giysilerin “ekolojik” olmalarına dikkat edin ve giymeden önce iyice yıkayın. En iyisi sondördün’de. Bu dönemde çamaşırlar daha iyi temizleniyor, sabun artıkları kalmıyor, kirler kolay çözünüyor. Özellikle de su günlerinden Balık’ta. ilkdördün köpüklenmeye neden oluyor ve sabun kumaşta kalıyor. Mükemmel bronzluk için de söyleyecekleri var: Sondördün kalıcı bronzluk sağlıyor. İlkdördün’de güneş çarpması olasılığı daha yüksek. İlkdördün’deki ateş burçları Koç, Aslan ve Yay günlerinde güneşlenmeyi erteleyin. Çünkü cildiniz çabuk kurur ve yaşlanması hızlanır. Yengeç günlerinde de güneşlenmeyin. Güneşte uyuyakalmayın. Ay hangi durumda olursa olsun 15 dakikadan fazla güneşlenmeyin. Oğlak, Aslan veya Yengeç hakim değilse, sondördün güneşlenmek için daha uygun. El ve ayak tırnaklarını kesme ve törpüleme zamanı her Cuma günbatımından sonrası. Bu zamanı kaçırdıysanız sakın Cumartesi günü törpüyü elinize almayın; çünkü bu en kötü zaman. Aynı şekilde Balık ve ikizler günleri de uygun değil.

Manikür ve pedikür
Cuma akşamları ve Oğlak günlerinde yapıldığında tırnaklar daha dayanıklı oluyor, kolay kırılmıyor. Tüylerden kurtulmak için Ay’ın küçülmesini bekleyin. En ideali bir Oğlak günü. Böylece çok çabuk uzamalarına da engel olursunuz. Kova günlerinin enerjisi baldırları ve ayak bileğini etkiliyor. İki-üç günlük Kova döneminde bu bölgelere yapacağınız her şey iki misli etkili; ameliyatlar hariç. Bu dönemde bu bölgeleri her tür zorlama, iki kat zararlı. Kova günlerini fırsat bilip baldırlarınızı bakımdan geçirin. İyi bir detoksikasyon yağıyla yapılan sevgi dolu kısa bir masaj bile bütün bedeni gevşetebilir. Soğuk suyu kullanın. Genellikle kabızlığın eşlik ettiği kötü bir kan dolaşım sistemi göstergesi olan varisler için ameliyat olacaksanız, her zaman sondördün’ü bekleyin. Oğlak, Kova ve Balık günlerinden kaçının. Büyümekte olan ay günlerinde en iyisi hiç yataktan çıkmayın. Yoksa varisler genişledikçe genişler. ¦

Ayakları güçlendirin
Balık ayakları etkiliyor. İki-üç gün süren Balık dönemlerinde bu bölgelere cerrahi müdahale dışında, her şifa çalışması iki kat iyi. Her tür zorlama iki kat zararlı. Ayak banyoları bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kan dolaşımını uyarıyor. Nasırları radikal yöntemlerle temizlemek tekrarlamalarına neden oluyor. Çünkü nasırlar iç organlarla bağlantılılar. Dar ayakkabı giyiyorsanız da nasırdan kaçamazsınız. Ayakkabının sıkmamasını sağlayıp temizliği sondördün’de yapın. Balık günlerinden kaçının. Böylece uzun süre tekrarlamalarına engel olursunuz. Tırnak batmasını ilkdördün’de düzeltin. İnatçı ayak mantarı tedavisini sondördün’de yapın. Siğiller sondördün’de sarımsakla kolayca temizlenebiliyor. Şayet yeniay’da hala temizlenmemişse tedaviye ara verin ve sonraki dolunay’da yeniden başlayın. Tuzlu banyolar da inatçı mantarlarda etkili. Ancak sadece sondördün’de. İsveç şurubu gibi alkolle yapılacak friksiyonlar ilkdördün’de bile etkili. Balık günlerinin enerjisi reşeksolojiyi de destekliyor.

Selülitlerle ilgilenin

Yay günleri kuyruk sokumu ve uylukları etkiliyor. İki-üç günlük Yay günlerinde bu bölgelere yapacağınız her şey iki kat şifa veriyor; cerrahi müdahaleler hariç. Bu günlerde, zorlu dağ tırmanışı gibi bu bölgeleri zorlayacak her şey diğer günlere kıyasla iki kat zararlı. Selülitten muzdarip olanların, kas metabolizması ve bağdokularının desteğe gereksinimi var. Sorunun kökenine inin. Dokularında zehirli madde depolayanlar, daha kolay yağlanıyor. Yağ birikmesi, zayıf bağdokunun ana nedeni. İlk iş tipinize uygun bir beslenmeye geçmek. Doğal yollardan E vitamini ve gerekli mineralleri de alın. En iyi zaman, beden ona verilen her şeyi daha iyi özümsediği için ilkdördün. Dolunay’da başlayıp ara vermeden 14 gün boyunca (sondördün’de) sorunlu bölgelere iyi bir detoks yağıyla uzun uzun masaj yapın. Uyluklardaki bakıma sonraki günler ara verseniz de Yay günlerinde devam edin. Koyu kırmızı ya da mavi renkli, deri altından görünen minik kılcal damarlar için taze yabani keten koyun pıtrağını ezin, bulamacı sondördün’de bölge üzerine sarın. Damarlar uyluklardaysa Yay günleri ideal. İlkdördünde bunları görmezden gelin ve hiç üstüne gitmeyin. Geçmesini istediğiniz her şeye yaptığınız gibi.


Güzellik salonuna gidin

Ay Boğa’dayken boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, kulak ağrı ve iltihapları, triodin az ya da çok çalışması sorunlarıyla dişler üzerinde çalışın. Boğa etkisindeki iki-üç günde çene ve boğaz bölgesine, dişlere, bademciklere, kulaklara yapacağınız her olumlu şey, iki misli şifalı; ameliyatlar hariç. Boğa günlerinde ses tellerinin zorlanması gibi boyun bölgesine her tür yüklenme, diğer günlere kıyasla iki kat zararlı. Boyuna operasyon gününü siz seçebiliyorsanız, Boğa günleriyle 20 Nisan-21 Mayıs arasından uzak durun. Sondördün’deki bir günü seçin. Boğa günlerinde güzellik salonunu ziyaret edin, pişman olmayacaksınız. Boğa ilkdördün’deyse güzellik uzmanı derin müdahaleye girmesin. Özellikle boyun ve dekolte bakımlarınız muhteşem görünecek. Diş taşlarını temizletmek için sondördün’ü bekleyin. Yeniden oluşması da böylece zaman alır. Dişeti tedavisi için uygun zaman Koç, Boğa, Balık ve Yengeç günleri hariç, sondördün’deki herhangi bir gün. Bu dönemde zedelenmiş dişeti daha çabuk iyileşiyor, kanamalar makul sınırlar içinde kalıyor.

Hande Öngören/ Elle

Yazarlar