Editörün Seçtikleri Aylin'i dünya dinliyor

Aylin'i dünya dinliyor

23.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Genç Türk sanatçısı Livaneli ünlü pop starlarıyla birlikte "Dünyanın Doğuşu" adlı albümde yer aldı

Aylini dünya dinliyor

DÜNYANIN en ünlü sanatçı ve müzik grupları, aralarında Doğu Karadeniz Ormanları'nın da bulunduğu yeryüzünde biyolojik çeşitlilik açısından en önemli 200 bölge için "Earthrise II" (Dünyanın Doğuşu) adlı bir albüm çıkardı. Aylin Livaneli de, böylesine büyük bir organizasyonda ve dünyaca ünlü pop sanatçılarının arasında yer alan ilk Türk sanatçısı oldu. Bu albümden elde edilecek gelirlerin bir kısmı, Doğu Karadeniz'in doğal yaşlı ormanlarının korunmasına aktarılacak.
Çevrenin korunması için çıkan albüme şarkı söyleyen ünlüler arasında, Elton John, Peter Gabriel, Dire Straits, REM, Genesis, Quenn, U2, Stereo MC's, Meat Loaf, Richard Marx, Seal, Tears for Fears'in yanısıra, Aylin Livaneli de, tüm Avrupa ülkelerinde yayınlanacak yepyeni albümü "Loves is the Answer"dan, bu proje için özel olarak seçilen "Fatal Kiss" adlı parçasıyla katılıyor.
Albümün satışından elde edilen gelir, merkezi İngiltere'de bulunan ve dünyanın çeşitli yörelerindeki ormanların korunması amacıyla çalışmalar yürüten Earth Love Fund'a (Dünya Sevgi Fonu) aktarılıyor. Albümün Türkiye'de va Orta Asya'daki yayın haklarına sahip olan Raks Müzik, Türkiye'deki satışlardan elde edilecek gelirin bir kısmını Doğal Hayatı Koruma Derneği'ne bağışlıyor.
Doğu Karadeniz Ormanları, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yeryüzünde biyolojik çeşitlilik açısından en önemli olan 200 bölge arasında yeralıyor. 130'u dünyanın başka hiçbir yerinde doğal olarak yetişmeyen toplam 2500 bitki türünü ve Kafkas engereği, Kafkas horozu, kurt, doğan, tilki, karaca, yaban keçisi ve domuz gibi pekçok hayvan türünü barındıran Doğu Karadeniz Ormanları toplam 12 bin 300 kilometrekarelik bir alanı kapsamakta.
Doğu Karadeniz Bölgesi, insan müdahalesinin olmadığı ve içerdiği ağaçların büyük bir çoğunluğunun doğal olgunluğa eriştiği birincil ormanlık alanlar olarak tanımlanan "Doğal Yaşlı Ormanlar" açısından da oldukça zengin bir bölge.
Satışlardan elde edilecek gelirin bir kısmı DHKD tarafından Doğu Karadeniz Ormanları'nın korunması amacıyla kullanılacak olan Earth Rise II albümü, kaset ve CD olarak Raks Müzik ve DHKD İstanbul'daki merkez ofisinden temin edilebiliyor.

Yazarlar