Para nasıl kazanılır? (2)

Değerli dostlarım;

Paranın nasıl kazanılacağını öğreniyorum, ödevlerimi yapıyorum, sonuçlarını hemen size anlatıyorum. Bugünkü yazımı çok dikkatli okuyun, çünkü sonuçlar, tahminlerimin, hayallerimin ötesinde: Çalışmanın başladığı ilk ay yani Ağustos’da, 2016’da o güne kadar olan aylık kazancımı 3 kat, Ekim ayında ise tam 10 kat artırdım. Evet, yanlış okumuyorsunuz, tam 10 kat!

Özellikle Amerika’daki yaşam koçlarının para kazanma konusunda yaptıkları çalışmaları gülerek okur(d)um, çünkü kendilerine başvuran insanların 100.000 Dolar kazanırken, Milyon Dolar kazanamadıklarını dert edip, bolluk, bereket artırıcı programlara neden katıldıklarını şimdi çok iyi anlıyorum.

Haberin Devamı

İnsan kendini, sınırlarını, bu hayatta yaratabileceklerini fark ettikçe, takıldığı noktaları anlayıp, çözmek istiyor. Çözdükçe de ister para olsun ister aşk ya da her ne ise hayaliniz, istediğiniz gibi yaşamınıza geliyor. Tabii yaratmanın sonu yok, yaratmanın keyfine vardıkça, hiçbir engeli kabul etmiyor insan ve artık kendini de kandıramıyor.

Nasıl kandırdık bugüne kadar kendimizi, “yapamam, edemem, borcum var, beni aramaz, beni seçmez, bana iş vermez, ödeme yapmaz, beni beğenmez, ben kimim” vs. sözleriyle, “kurban” “mağdur” olmadık mı? Hem de en alasından olduk.

Biliyorsunuz, ben yıllardır yaşam koçum Hakan Arabacıoğlu ile, kendimi tanıma yolculuğuma devam ediyorum. Öğrendiklerim, hayatımda değiştirdiklerimi dilerseniz, http://www.zestcoaching.com/aysegulun-yasam-kocu.htmladresinden okuyabilirsiniz. Bugünkü konumuz para, üstelik çok para, her ay nasıl daha fazla para kazanırım, benim son 3 aydır, konum bu.

“Para nasıl kazanılır” serimizin ilkini hatırlarsanız, Hakan, önce benim utanma, sıkılma, rahatsız etme, müşterilerime teklif verip geri aramama gibi bahanelerime dikkat çekmişti, isterseniz o yazıya tekrar göz atın. Ağustos ayı başında o çalışmanın hemen ardından keyifle çalıştığım bir müşterimle anlaşmaya varmıştık.

Eylül ayında ise artık kazancımı artıracak neler yapmam gerektiğini somutlaştırmaya başladık. Ancak size bir şey söyleyeyim, zannetmeyin ki, biz sadece taktik, strateji üzerinden gidiyoruz, hayır önce kendini bilmek, kendine inanmak ve güvenmek. Üstelik bu çalışmanın tek kazancı para da değil. Bu süreçte, hafiflemeye de niyet etmiştim. Hafifleme deyince, aklımıza gelen ilk şey, az yemek ve daha çok hareket etmektir değil mi, ben de öyle düşünmüştüm. Ancak ardından öyle şeyler oldu ki, bel ve omuz ağrılarımı ilaçsız gidermek için ne yapacağım diye düşünürken; Koza Dönüşüm ve Özgürleşme Merkezi’nde, Hareket ve Antrenman Bilimi uzmanı Soner Özsu’nun masaj terapisi ile bu ağrıları giderdiğini öğrendim ve gittim.

Haberin Devamı

Özsu, “kaslarımın katılaştığını, neredeyse bir zırh oluşturduğumu, bu çalışmayla hafifleyeceğimi” söyleyince, ağzım açık kaldı. Benim niyetim de hafiflemekti ama yıllardır içine sakladığım “zırhımı” bırakacağımı hiç düşünmemiştim. Oysa para kazancımı artırmak için yaptığım çalışmalar da doğrudan bu “zırhı” bırakmak, saklandığım yerden çıkmakla ilgiliydi. Kendi kıymetimizi unutup, saklanmaya başladıkça, sebebini bile unuttuğumuz korkuların gölgesinde hiçbir şey yapamaz hale geliyoruz. Para, aşk ve sağlığımızı kaybediyoruz. Kendimizi bulmaya niyet ettiğimizde hepsi birden çözülüyor işte..Saklanmayı yani utanmayı, korkmayı, endişeleri bıraktığımızda, para, aşk, sağlık konularının hepsinde aynı anda iyileşme oluyor.

Haberin Devamı

Tekrar para kazanma meselesine dönelim. Eylül çalışmamızdaki ana sorularımız şunlar oldu: Gerçekten ne istiyorum? Neden istiyorum? Neden sahip değilim? Ulaşmak için planım ve stratejim nedir? Yarına kadar tamamlayacağım aksiyon nedir? Yarına kadar tamamladığımda, kendime vereceğim hangi ödülü vereceğim? Eğer siz de benimle birlikte benzer bir çalışma yapmak isterseniz, önce bu soruların cevaplarını bulun. Ardından nasıl bir stratejiyle ilerlediğimi gelecek yazıda size anlatacağım.

Sevgimle,

Ayşegül