Geri Dön

Ayva Tatlısı Tarifi

Kışın vazgeçilmez tarifleri arasında ayva tatlısı tarifi yer alıyor. Ayva tatlısı mevsiminde yetişen ayvalardan yapıldığında oldukça lezzetli oluyor. Sizde ayva tatlısı tarifi nedir, ayva tatlısı nasıl yapılır sorularının cevabını merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız ayva tatlısı tarifimize göz atabilirsiniz. İşte ayva tatlısı tarifi...

Ayva Tatlısı Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 adet orta boy ayva
1 buçuk su bardağı toz şeker
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2 çay bardağı su

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayva tatlısı kışın en sağlıklı ve hafif tatlıları arasında yer alıyor. Mevsiminde yetişen ayvalardan ayva tatlısı yaptığınızda bir daha hep ayva tatlısı yapmak isteyeceksiniz. Hafif ve çok fazla kalorisi olmayan bir tatlıya ihtiyacınız varsa ayva tatlısı tarifimize göz atabilirsiniz.

1.adım: öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Kabuklarını soyup ortadan ikiye bölelim. Çekirdeklerini mutlaka çıkarın. Ortasını oyun fakat atmayın.

2. adım: Orta boy bir tencereye ayvaların üzerini biraz geçecek şekilde su koyun. 15-20 dakika kadar haşlayın.

3.adım: haşladığınız ayvaları derin bir fırın tepsisine alın toz şekeri, tarçını, karanfili ve suyu koyup önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Son adım: Yumuşayan ayvaları tepsiden alıp kaymak veya fındık ile servis edebilirsiniz.

Ayva tatlısı yapmanın püf noktaları

- Ayva tatlısı yaparken ayvanın çekirdeklerini bir kenara ayırın. Daha sonra ayva tatlısı tarifini uygularken, ayvalarınızı kaynatırken içerisine çekirdeklerini ekleyin. Bu çekirdekler ayva tatlınızın daha lezzetli ve kırmızı bir renk almasını sağlayacaktır.

- Ayvalarınızı limon ile ovmak, ayvalarınızın kararmasını ve ayva tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber