Kültür Sanat Babylon'da bu hafta - 28 Ekim

Babylon'da bu hafta - 28 Ekim

30.10.2019 - 10:05 | Son Güncellenme:

Babylon’da bu hafta; bağımsız müzik, sinema ve kültür-sanat dergisi Bant Mag 15.yıl etkinliği ve kendine özgü vokal stili ve indie-folk soundu'yla, 20 yaşındaki genç müzisyen ve şarkı yazarı Billie Marten var.

Babylonda bu hafta - 28 Ekim

 Bant Mag.: Kendine Has 15 Yıl – 30 Ekim Çarşamba

Haberin Devamı

2004’ten bu yana yayın hayatına deva eden alternatif ve bağımsız müzik, sinema ve kültür-sanat dergisi Bant Mag 15. Yılını Babylon’da özel bir gece ile kutluyor. 30 Ekim gecesi Bant Mag.: Kendine Has 15. Yıl etkinliği sürprizlerle Babylon’da!

Güneşin Kadınları: Billie Marten – 31 Ekim Perşembe

İngiltere çıkışlı Billie Marten, 12 yaşından beri müzik yapıyor. Müziğinde John Martyn, Laura Marling, David Bowie, Portishead, Damien Rice ve Loudon Wainwright gibi isimlerden etkilenen genç müzisyen; Lucy Rose, The Magnetic Fields, Ron Sexsmith ve OutKast gibi birçok grubun ve sanatçının parçalarını kendine özgü folk stiliyle yorumlayarak Youtube üzerinden paylaşarak ismini duyurdu. 2014’te çıkış kısaçaları “Ribbon”ı yayımladıktan sonra dikkatleri üzerine çeken Billie Marten’in canlı ve stüdyo performansları BBC Music, BBC Radio 1, Ont’ Sofa, Burberry Acoustic gibi platformlarda yayımlandı. 2015’te yayımladığı teklisi “Heavy Weather”ın ardından paylaştığı ikinci kışaçaları “As Long As”de; Marten’e çello, gitar, davul, piyanoda ve albümün prodüksiyonunda önemli müzisyenler eşlik etti. Aynı sene Lucy Rose ile turneye çıkan genç müzisyen, ilk albümü “Writing of Blues and Yellows”u 2016’da yayımladı.

Haberin Devamı

2019’da çıkan 2. albümü “Feeding Seahorses by Hand” ile Stereogum, CLASH, Consequence of Sound, The Guardian, BBC Music ve NYLON gibi platformlardan övgüler topladı.
Billie Marten, 31 Ekim Perşembe akşamı Babylon sahnesinde.

Babylon ahalisini ile “Şimdi. Burada. Beraber.” olmaya davet ediyor.