Kültür Sanat Babylon'da ne var ne yok?

Babylon'da ne var ne yok?

16.11.2012 - 15:06 | Son Güncellenme:

Hafta Sonu ve önümüzdeki hafta Babylon'da muhteşem konserler sizi bekliyor. İşte o konserler ve detayları...

Babylonda ne var ne yok

Gigology Night: GRUM @ Babylon Lounge // 16 Kasım 2012 Cuma 22:30 // 20TL

Haberin Devamı

Mixmag,Nylon,Popjustice gibi elektronik müziğin nabzını tutan platformlar tarafından defalarca çeşitli övgülere nail olmuş electro/french-pop ‘un nevi şahsına münhasır İskoç’u GRUM, yeni albümünü yayınlamasının ardından Gigology'nin Night etkinlikleri serisi kapsamında Babylon Lounge'da.

Heartbeats, Can't Shake This Feeling, Through the Night single’ları ve 2010 yılında çıkardığı debut albümü Heartbeats ile bir çok discoseverin gönlünü çalan İskoç müzisyen iki yıllık bir aradan sonra yeni albümünü yayınladı.

Mixmag tarafından Aeroplane’den sonra karşılaştığımız en iyi proje olarak nitelenen GRUM öncesinde gecenin açılışını Gigology DJ'i, disco tabanlı setleri ile oldukça beğeni toplayan bir performans sunan De Rien yapacak.

Haberin Devamı

https://soundcloud.com/grum

http://www.lastfm.com.tr/music/Grum

http://www.youtube.com/watch?v=3dUbtrTU-1U

Turn up the night by Miller: Jacques Lu Cont, Tom Trago // 17 Kasım 2012 Cumartesi 23:30 // 30TL – 25TL

Stuart David Price aka Jacques Lu Cont, New Order, Madonna, Lady Gaga, Kylie Minogue, Take That, Missy Elliott, Scissor Sisters, The Killers, Pet Shop Boys, Brandon Flowers, Gwen Stefani ve Hard-Fi gibi sanatçılarla çalışmış ve 3 kere Grammy ödülü almış bir İngiliz elektronik müzik sanatçısı ve yapımcı. Ünlü Zoot Woman grubunun kurucularından olan Jacques Lu Cont, Les Rythmes Digitales ve Thin White Duke gibi isimler altında da çok başarılı remix’lere imza attı, kariyeri boyunca New Order, Madonna, Lady Gaga, Kylie Minogue, Take That, Missy Elliott, Scissor Sisters, The Killers, Pet Shop Boys, Brandon Flowers, Gwen Stefani ve Hard-Fi gibi sanatçılarla da çalıştı.

Babylon Lounge’da sahne alacak Tom Trago, Amsterdam ve Avrupa’nın birçok önemli kulübünde DJ’lik yapıyor. 2006 yılında kendi prodüksiyonu olan ilk single’ı “Live with the BBQ” ile kısa zamanda kült statüsüne kavuştu. 2009’da disko ve house türlerinde 8 parçadan oluşan EP Voyage Direct’i yayımladı. Franz Ferdinand, Laidback Luke ve Philippe Zdar gibi isimlere remix yaptı. 2011’de Iris adlı albümünü çıkaran Tom Trago, Amsterdam’da Paradiso/Trouw, Berlin’de Club Bonsoir/Wasserwerk ve Paris’te Le Paris Paris/Regine gibi kulüplerin daimi DJ’liğini yapıyor.

Haberin Devamı

Kapı Aşılış: 22.00

Tom Trago: 23.30

Jacques Lu Cont: 00.30

Queen Tribute Night by Cingi / Freddie Mercury'i Anma Gecesi // 21 Kasım 2012 Çarşamba 21:30 // 30TL – 20TL

Freddie Mercury'nin 21. ölüm yıldönümü anısına Queen ve Freddie parçalarından oluşan repertuvarımızla karşınızdayız. We will rock you!

Kapı 20.30

Konser 21.30

F*cked Up // 22 Kasım 2012 Perşembe 21:30 // 30TL – 20TL

Kanadalı punk efsanesi F*cked Up, 22 Kasım gecesi Radyo Eksen'in katkılarıyla Babylon sahnesinde. Kökenleri 2001 yılına kadar uzanan F*cked Up, Mike Haliechuk (10,000 Marbles), Damian Abraham (Father Damian / Pink Eyes), Sandy Miranda(Mustard Gas), Josh Zucker (Concentration Camp / Gulag), Jonah Falco (Guinea Beat / Mr. Jo) ve Ben Cook (Young Governor / Bad Kid / Lil' Bitey)’tan oluşan kalabalık kadrosuyla dikkat çekiyor. 2006 yılında yayınladıkları ilk albümleri Hidden World’ü kaydetmeden önce sayısız 7inç ve 12inç’lik kayıtlar yayınlayan Kanadalı grup kısa zamanda geniş bir hayran kitlesi edindi. 2008 yılında Matador Records ailesine katılan ve aynı yıl yayınladığı ikinci albümleri The Chemistry of Common Life ile NME, The New York Times, Blender, Pitchfork, Alternative Press, Q Magazine gibi önemli dergilerde adından söz ettiren Fucked Up, bu başarısının ardından Polaris Muzik Ödülü’nü de kazandı. Önlenemez yükselişleriyle 2011 yılında yayınladıkları 80 dakikalık double albüm David Comes to Life ise Spin Magazine tarafından 2011’in en iyi albümü seçildi. F*cked Up, agresif gitarlar, patlayıcı davullar ve sansasyonel sahne şovları ile şimdi de Babylon’da İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Warm Up & After Party by New School Bandits

Kapı Açılış: 20.30

Konser: 21.30

From Germany with Love: Moritz von Oswald feat. Tikiman // 23 Kasım 2012 Cuma 23:55 // 25TL – 15TL

Goethe-Institut Istanbul iş birliğiyle, From Germany with Love: Moritz von Oswald feat. Tikiman, Virgin Radio'nun katkılarıyla Babylon'da.

Haberin Devamı

“From Germany with Love” kapsamında Goethe-Institut Istanbul iş birliğiyle düzenlenen konserlerde Alman ve Türk sanatçılar birlikte müzik yapıyorlar. Bu kez Almanya’da elektronik müziğin büyük isimlerinden Moritz von Oswald, efsaneleşmiş dub-tekno-beat’lerini sunacak. Onun minimalist seslerle zenginleşen deneysel sound’una tanınmış Reggea vokalisti Paul St. Hilaire, namı diğer Tikiman eşlik edecek.

Warm-Up & After Party: Selekta Firuzaga & Ras Memo

Kapı 22.00

Konser:23.55

Ertan Kurt & Dj KulakKurdu Ohrwurm (Strictly Vinyl Old School Dance ) @ Babylon Lounge

IAMX // 24 Kasım 2012 Cumartesi 23:30 // 50TL – 40TL

Ünlü İngiliz trip-hop grubu Sneaker Pimps’in solisti Chris Corner’ın solo projesi IAMX, İstanblue'nun katkılarıyla, 24 Kasım gecesi Babylon sahnesine yeniden konuk oluyor. Şarkı sözlerinde seks, din, politika, biseksüellik gibi tabu konuları işleyen Corner, memleketi İngiltere’yi terk ederek Berlin’e yerleştikten sonra tamamen müzik endüstrisinden bağımsız bir ruhla orijinal çalışmalarına devam ederek, bu değişimin meyvelerini toplamaya devam ediyor. 80’lerin elektrolarından büyük izler taşıyan çıkış albümü

Kiss & Swallow’u 2004 yılında IAMX adı altında yayınlayan Chris Corner, eski Sneaker Pimps kayıtlarına da bu albümde yer vermişti. Daha sonra sırasıyla The Alternative, Live in Warsaw, Kingdom of Welcome Addiction ve Dogmatic Infidel Comedown OK albümlerini çıkaran aykırı müzisyen, 2011 yılında Volatile Times’ı piyasa süren IAMX, canlı performansında ona eşlik eden grubuyla beraber yine hayal kırıklığına uğratmayan, sansasyonel performanslarından biri için İstanbullu hayranlarıyla coşkulu ve yoğun bir buluşma yaşayacak.

Kapı Açılış: 22:00

Warm Up: Neo-Discotheque

IAMX: 23:30

After Party: Goodoubets