Kültür Sanat “Bach Günleri” hız kesmiyor

“Bach Günleri” hız kesmiyor

27.01.2016 - 14:52 | Son Güncellenme:

“Bach Günleri”, Bach’ı öncesi ve sonrasına ait repertuarla birlikte sunacak olan “Bach Before & After” konser serisiyle devam ediyor.

“Bach Günleri” hız kesmiyor

Mayıs ayında sona erecek olan bu festival kapsamında İstanbul ve Ankara’da her ay klasik müziğin iki önemli ismi ağırlanacak.

Haberin Devamı

Bach Before & After”ın şubat programında Avrupa’nın en eski Barok müzik topluluğu Hortus Musicus ve barok kemanın yaşayan en büyük ustası Sigiswald Kuijken yer alıyor.

Kırk üç yıllık geçmişi boyunca Avrupa’nın bütün müzik tarihini kat eden Hortus Musicus’un bu kadar uzun ömürlü olmasının sebebi yaratıcılığında gizli. Topluluk “erken dönem müziği”yle anılagelmekte ama Hortus Musicus söz konusu olduğunda bu ifade sadece kullanılan yalın malzemeye atıfta bulunmaktadır. Zira topluluğun kendi müziği her prova ve seslendirmede yeniden doğar; “eski” müzik “kendilerinin” ve “yeni” olur.

Topluluğun müzik dehası ve egzantrikliğiyle bilinen şefi Andres Mustonen henüz bir öğrenciyken Hortus Musicus’u kurmuştur. O günden beri de, repertuarı Hint, Arap ve Yahudi geleneksel müziğinden en çağdaş eserlere kadar geniş bir yelpaze sunan, zaman ve mekânda sınır tanımayan bu olağanüstü grubun şefidir.

Haberin Devamı

Bach Günleri”nin çok sevilen açılış konserinde seyircilere unutulmaz bir akşam yaşatan Hortus Musicus, 14 Şubat saat 19.00’da İstanbul Deniz Müzesi’nde ve 15 Şubat saat 20.00’de ilk defa Ankara Akün Sahnesi’nde çok eğlenceli bir akşam vaat ediyor.

Klasik müzik meraklılarının yakından tanıdığı, Barok kemanının yaşayan en büyük ustası Sigiswald Kuijken, solo sonat ve partitalarla 21 Şubat saat 19.00’da İstanbul Deniz Müzesi’nde ve 22 Şubat saat 20.00’de Ankara Akün Sahnesi’nde!

Barok stilinin öncüsü olan Kuijken, 1970’lerin başından itibaren birçok sanatçıyı etkiledi. Döneme özgü enstrümanları çalmasıyla tanınan sanatçı, 28 yaşında ayrıldığı Alarius Ensemble’ın ardından La Petite Bande’ı ve Kuijken String Quartet’ı kurdu ve ünlü klavsenci Gustav Leonhardt’la birlikte çalıştı.

Omuz çellosu olarak da bilinen viola da spalla’yı, yaptığı Bach kayıtlarıyla tüm dünyaya yeniden tanıtan Kuijken, Koninklijk Muziekconservatorium, The Royal College of Music, Salamanca Üniversitesi, Accademia Chigiana, Conservatoire of Geneva, Musikhochschule gibi önemli müzik okullarında ders verdi.

Eski müziğin özgün stiline sadık kalarak üç kez solo sonat ve partitaları kaydeden Sigiswald Kuijken, bu kayıtlarla Bach müziği takipçilerinin arşivleri için belki de en önemli kaynak haline geldi.

Haberin Devamı

Sigiswald Kuijken “Bach Before & After” kapsamında vereceği konserlerde iki enstrüman kullanacak. Bach’ın Sonat No.2 ve pek çok müziksever tarafından dünyanın en güzel müziği olarak nitelenen ünlü Chaccone’un yer aldığı Partita No.2’sini kemanla; Viyolonsel Süiti No.6’sını viola da spalla ile seslendirecek. Bach’ı bu büyük ustadan dinlemek müzikseverler için tarihi bir ayrıcalık olacak.

Biletler Biletix’ten ve konser günü gişeden temin edilebilir.

Bilet fiyatları:

Tam 80 TL Öğrenci 40 TL